Ajax Shoutbox
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: Ajax Shoutbox
Przeniosę się z poprzedniego tematu tutaj.
Pomimo usilnych starań nadal nie udało mi się odpalić tego MODa... Już brakuje mi pomysłów co może być źle. W załączniku dodam swoje pliki, które najpierw zgrałem z serwera z forum, następnie edytowałem zgodnie z zaleceniami w opisie instalacji i kolejno wgrałem je ponownie na serwer, nadpisując istniejące plik.
W dalszym ciągu nie działa.
Jeśli ktoś mógłby rzucić na nie okiem byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdro.
Pomimo usilnych starań nadal nie udało mi się odpalić tego MODa... Już brakuje mi pomysłów co może być źle. W załączniku dodam swoje pliki, które najpierw zgrałem z serwera z forum, następnie edytowałem zgodnie z zaleceniami w opisie instalacji i kolejno wgrałem je ponownie na serwer, nadpisując istniejące plik.
W dalszym ciągu nie działa.
Jeśli ktoś mógłby rzucić na nie okiem byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdro.
Re: Ajax Shoutbox 1.2RC1
---------------------------------------------------------SIMON pisze:Ej, w instrukcji mod'a autor napisal:
Point your browser now to the install/index.php directory, to add the sql tables, config items and ACP modules.
After that, delete the install directory again!
Dont forget to set the permissions after that, as else nobody will see the shoutbox!
BTW Mamo, kochasz swoje dziecko - nie kupuj mu Neostrady! /SIMON
Ajax Shoutbox 1.2RC1
Ten Shoutbox jest naprawdę OK. Wiem jak się instaluje bo nie raz to robiłem nie mam z tym problemu.
Skopiuj: root/install/functions.php
Do: install/functions.php
2.
Skopiuj: root/install/index.php
Do: install/index.php
3.
Skopiuj: root/ajax.php
Do: ajax.php
4.
Skopiuj: root/js.php
Do: js.php
5.
Skopiuj: root/static.js
Do: static.js
6.
Skopiuj: root/adm/style/acp_shoutbox.html
Do: adm/style/acp_shoutbox.html
7.
Skopiuj: root/includes/functions_shoutbox.php
Do: includes/functions_shoutbox.php
8.
Skopiuj: root/acp/acp_shoutbox.php
Do: includes/acp/acp_shoutbox.php
9.
Skopiuj: root/acp/info/acp_shoutbox.php
Do: includes/acp/info/acp_shoutbox.php
10.
Skopiuj: root/language/en/mods/acp/permissions_ajax_shoutbox.php
Do: language/en/mods/acp/permissions_ajax_shoutbox.php
11.
Skopiuj: root/language/en/mods/acp/mods/ajax_shoutbox.php
Do: language/en/mods/acp/mods/ajax_shoutbox.php
12.
Skopiuj: root/language/en/mods/info_ajax_shoutbox.php
Do: language/en/mods/info_ajax_shoutbox.php
13.
Skopiuj: root/language/en/mods/shout.php
Do: language/en/mods/shout.php
14.
Skopiuj: root/styles/prosilver/template/shout_body.html
Do: styles/prosilver/template/shout_body.html
Wszystko wydaje się być ok. Ale jak dochodzi się do 11 punktu zaczynają się schody. Czy to tak ma być??????
Sądzę, że nie. Poprawi to ktoś?
Zapomniałem dodać link do paczki z postu:
download/file.php?id=34
download/file.php?id=34
A i jeszcze jedno info... Nie ma w tym pliku instalacyjnym (instrukcji) zapytań do bazy danych. I, że niby jak mam zainstalować ten SB????
Jak on jest najlepszy dla mnie.... I innego nie chcę...
Która wersja tego shoutboxa jest najnowsza??
1.0.3a jest dostępna w bazie modów na phpBB.com.
Powiadasz 1.0.3a. Mi się udało znaleźć oryginalną wersje 1.2.x i 1.4.x na jego oficjalnej stroniedaroPL pisze:1.0.3a jest dostępna w bazie modów na phpBB.com.
Powie mi ktoś jak to naprawić? 
Ale ona nie ma możliwości konfiguracji w panelu Admina w zakładce MOD. A poza tym to nie wiem czy da się w niej edytować, usuwać posty i sprawdzać IP jak w wersji Ajax Shoutbox 1.2RC1.daroPL pisze:1.0.3a jest dostępna w bazie modów na phpBB.com.
Zamiesci ktoś dobrą paczkę?? Ajax Shoutbox 1.2RC1 <- tego??
Możesz pokazać link?Mynikal pisze:Powiadasz 1.0.3a. Mi się udało znaleźć oryginalną wersje 1.2.x i 1.4.x na jego oficjalnej stroniedaroPL pisze:1.0.3a jest dostępna w bazie modów na phpBB.com..
download/file.php?id=34 - dodane w załączniku w TYM Temacie przez SIMON.
Może ewentualnie podacie mi oficjalną stronkę. To sobie ściągnę najnowszą wersję. Bo szukałem w google i nic na ten temat nie ma.
Może ewentualnie podacie mi oficjalną stronkę. To sobie ściągnę najnowszą wersję. Bo szukałem w google i nic na ten temat nie ma.
z tego co ostatnio przeglądałem to właśnie to jest najnowsza wersja
Deweloperska wersja 1.4 dostępna jest pod adresem http://github.com/paul999/ajax-shoutbox/tree/master.
Kolejny, który nie ma instrukcji zapytań do SQL ale shit jest w tym necie. Jedyna porządna wersja jest tutaj ale nie ma możliwości tak jak RC1.we3b pisze:Deweloperska wersja 1.4 dostępna jest pod adresem http://github.com/paul999/ajax-shoutbox/tree/master.
Jest jeszcze prościej. W wersji 1.4 jest instalator. Wystarczy, że go uruchomisz (dopisz po zalogowaniu na konto administratora ścieżkę
install do adresu forum), a zapytania SQL zostaną dodane do bazy danych.