[Pomocy]SB- czyli kolejna odsłona
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
[Pomocy]SB- czyli kolejna odsłona
Zainstalowałem [ajax_shoutbox1.0.3a] Według opisu działa on na "Wersja phpBB: 3.0.0 (i nowsze)" ja z tego co wiem mam 3.0.2 więc powinno śmigać. Jednak tak nie jest. Gdzieś coś poszło nie tak. Jak uruchamiam forum to niby jest ramka od SB ale coś jest nie halo :/ Daje obrazek żeby było wiadomo co się dzieje. Proszę o pomoc bo bardzo zależy mi na SB na działającym SB.
- Załączniki
-
- SB.jpg
- (31.31 KiB) Pobrany 2355 razy
Re: [Pomocy]SB- czyli kolejna odsłona
Nie wykonałeś zapytania do SQL które masz podane w instalacji.
Kod: Zaznacz cały
CREATE TABLE phpbb_shoutbox(
shout_id int( 11 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
shout_user_id mediumint( 8 ) NOT NULL ,
shout_time int( 11 ) NOT NULL ,
shout_ip varchar( 32 ) CHARACTER SET latin1 NOT NULL ,
shout_text text COLLATE utf8_bin NOT NULL ,
shout_bbcode_bitfield varchar( 255 ) CHARACTER SET latin1 NOT NULL ,
shout_bbcode_uid varchar( 8 ) CHARACTER SET latin1 NOT NULL ,
shout_bbcode_flags int( 11 ) unsigned NOT NULL default '7',
PRIMARY KEY ( shout_id )
) DEFAULT CHARSET = utf8 COLLATE = utf8_binRe: [Pomocy]SB- czyli kolejna odsłona
Kurcze musiałem wstawić nowy plik index.php w którym miałem wprowadzone małe modyfikacje, jedna z nich to był Ajax Shoutbox 1.2RC1 i jak wszystko tam pozmieniam to mi wyskakuje błąd:"Fatal error: Call to undefined function: as_display() in /var/www/sites/yoyo.pl/z/d/zdalnie-sterowane/index.php on line 25"
Jak ja na to patrze to jest wszystko ok, nie widzę nic źle wklejonego :/ Może wy coś zobaczycie
Jak ja na to patrze to jest wszystko ok, nie widzę nic źle wklejonego :/ Może wy coś zobaczycie
- Załączniki
-
- SB.jpg
- (71.38 KiB) Pobrany 2309 razy
Sprawdź czy w pliku /includes/functions_shoutbox.php masz funkcję as_display().
Co do poprzedniego posta to mi wyskakiwał błąd bo zły "model" SB patrzyłem jakiś nowszy chyba patrzyłem więc tamto jest nieaktualne z tym błędem w 25 linijce, przepraszam za zamieszanie
Ale dalej nie widać normalnie SB/
Dałem zapytanie sql i wyszło coś takiego:
Dałem zapytanie sql i wyszło coś takiego:
Może to coś rozjaśnizapytanie SQL:
CREATE TABLE phpbb_shoutbox(
shout_id int( 11 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
shout_user_id mediumint( 8 ) NOT NULL ,
shout_time int( 11 ) NOT NULL ,
shout_ip varchar( 32 ) CHARACTER SET latin1 NOT NULL ,
shout_text text COLLATE utf8_bin NOT NULL ,
shout_bbcode_bitfield varchar( 255 ) CHARACTER SET latin1 NOT NULL ,
shout_bbcode_uid varchar( 8 ) CHARACTER SET latin1 NOT NULL ,
shout_bbcode_flags int( 11 ) unsigned NOT NULL default '7',
PRIMARY KEY ( shout_id )
) DEFAULT CHARSET = utf8 COLLATE = utf8_bin
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1050 - Table 'phpbb_shoutbox' already exists
Błąd
#1050 - Table 'phpbb_shoutbox' already exists oznacza, że tabela już istnieje. Musiałeś wcześniej wykonać zapytanie tworzące tabelę phpbb_shoutbox.Re: [Pomocy]SB- czyli kolejna odsłona
Tak, no bo ja tego SB już miałem zainstalowanego wcześniej i normalnie działał tylko coś mi się namieszało i już nie działa i nie wiem co zrobić by zadziałał znowu. Myślałem ze to zapytanie coś da i dla tego to wkleiłem. To co jest źle, czego brakuje?
A co do tego czy mam ten "as_display()" to nie mam tego. Może to być powodem tego że nie widać w pełni SB? Przy instalacji programu nic nie było na ten temat. W którym miejscu to wkleić?
A co do tego czy mam ten "as_display()" to nie mam tego. Może to być powodem tego że nie widać w pełni SB? Przy instalacji programu nic nie było na ten temat. W którym miejscu to wkleić?
Naprawdę nikt nie wie co dolega mojemu SB?
Haa...!! Działa, nie wiem czemu ale działa. Zainstalowałem wszystko jeszcze raz i działa ^^
Napiszcie mi tylko jeszcze proszę jak zrobić by pasek w którym pisze się wiadomość był na dole i wiadomości pisały się od dołu do góry(na dole najnowsze, i im wyżej tym starsze).
---EDIT---
Jakiś czas już mam to SB i w sumie nie mam co narzekać... ale zaobserwowałem że czasami wyskakuje jakiś błąd:There has been a JavaScript error. Error: xml.getElementsByTagName("time")[0] is undefined Line: 758 File: http://www.zdalnie-sterowane.yoyo.pl/js.php ( ten błąd nie pokazuje się zawsze, tylko raz na jakiś czas)
w załączniku daje jak to wygląda w realu.
Haa...!! Działa, nie wiem czemu ale działa. Zainstalowałem wszystko jeszcze raz i działa ^^
Napiszcie mi tylko jeszcze proszę jak zrobić by pasek w którym pisze się wiadomość był na dole i wiadomości pisały się od dołu do góry(na dole najnowsze, i im wyżej tym starsze).
---EDIT---
Jakiś czas już mam to SB i w sumie nie mam co narzekać... ale zaobserwowałem że czasami wyskakuje jakiś błąd:There has been a JavaScript error. Error: xml.getElementsByTagName("time")[0] is undefined Line: 758 File: http://www.zdalnie-sterowane.yoyo.pl/js.php ( ten błąd nie pokazuje się zawsze, tylko raz na jakiś czas)
w załączniku daje jak to wygląda w realu.
- Załączniki
-
- Obrazek1.jpg
- (31.16 KiB) Pobrany 2174 razy
Ktoś wie? Bo dalej sobie z tym nie poradziłem :/