Chciałbym by moje tło było czarne z zieloną kratką, da się zrobić
poszukiwanie tła na forum
poszukiwanie tła na forum
Czy jest jakaś strona z której można pobrać tło na swoje forum?

Ostatnio zmieniony 31 marca 2009, 20:33 przez matius71, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: poszukiwanie tła na form
A tak konkretnie, o jaki element forum Ci chodzi?
Chodzi mi o tło, normalnie w stylu prosilver jest ono białe, ja chciał bm je zmienić na takie jak napisałem. Jest jakaś strona z takimi rzeczami?pit pisze:A tak konkretnie, o jaki element forum Ci chodzi?
Zmień sobie w /theme/colours.css
na
odśwież motywy i zobacz czy taki wygląd forum jest do zaakceptowania.
Kod: Zaznacz cały
html, body {
background-color: #ffffff;
}Kod: Zaznacz cały
html, body {
background-color: #000;
}Re: poszukiwanie tła na form
No dobra ale jak zrobić żeby tło było w kratkę?pit pisze:Zmień sobie w /theme/colours.cssnaKod: Zaznacz cały
html, body { background-color: #ffffff; }odśwież motywy i zobacz czy taki wygląd forum jest do zaakceptowania.Kod: Zaznacz cały
html, body { background-color: #000; }
Bierzesz obrazek np. taki http://img21.imageshack.us/img21/6807/76236070.gif
zmieniasz nazwę na np. "bg.gif", transferujesz do /styles/prosilver/theme/images
i tam gdzie poprzednio zmieniasz na
zmieniasz nazwę na np. "bg.gif", transferujesz do /styles/prosilver/theme/images
i tam gdzie poprzednio zmieniasz na
background: #fff url("{T_THEME_PATH}/images/bg.gif");Re: poszukiwanie tła na form
Oooo... ale extra
tylko chciałbym to co jest białe mieć czarne a tą szarą kratkę mieć zieloną, ciemno zieloną. To jak mam to zrobić, w normalnym programie zrobić coś takiego?
Kliknąć http://img208.imageshack.us/img208/6131/75359639.jpgTo jak mam to zrobić
Poproszę nieco inną kratkę: Ustawienie jak w pierwszym czyli żeby wyszło na skos, czarny jest ok a zielony w nieco innym odcieniu takim jak napis "Moderatorzy globalni" na moim forum u dołu na stronie głównej.Bardzo proszę 
Dobra zrobiłem coś takiego sam ale nie ladnie wygląda
Zastowie to co za pierwszym razem mi dałeś 
Dobra zrobiłem coś takiego sam ale nie ladnie wygląda
Re: poszukiwanie tła na forum
Bardzo proszę http://img8.imageshack.us/img8/1479/77919397.gif
Do "body" daj
Do "body" daj
background: #000 url("{T_THEME_PATH}/images/bg.gif");Re: poszukiwanie tła na forum
Jednak zostawię te szarepit pisze:Bardzo proszę http://img8.imageshack.us/img8/1479/77919397.gif
Do "body" dajKod: Zaznacz cały
background: #000 url("{T_THEME_PATH}/images/bg.gif");
A mam jeszcze jedno pytanie, czy da się zrobić coś by ramki(te co są teraz niebieskie) były trochę innego koloru, mam na myśli trochę bardziej metalicznego. I jeszcze by były częściowo przeźroczyste (takie jak w wiście).
Miałem przeczucie że tak będzie.Jednak zostawię te szare
Te ramki mogą być jakie chcesz.by ramki(te co są teraz niebieskie) były trochę innego koloru
Zmieniasz dwa obrazki "bg_list.gif" (główna) oraz "bg_header.gif" (forum) i do nich odpowiednio zmieniasz tło w colours.css ".forabg " i ".forumbg" "background-color: #jakis-kolor;" stosowny do obrazka.
Jak zmienię te wartości to co się zmieni bo je zmieniłem i nie widzę różnicy 
".forabg " i ".forumbg"
Jeszcze jedno... Zmieniłem plik "bg_list.gif" i wszystko jest ok Potem zmieniłem "bg_header.gif" i ramki nie do końca sięgają. Pomyślałem żeby je wydłużyć i rzeczywiście jest lepiej choć nie we wszystkich przypadkach. Jednak w krótkich ramkach nie widać stopniowego rozjaśniania a w długich widać jednak nie sięgają do końca. Można zrobić tak żeby we wszystkich było widać stopniowe rozjaśnienie i jednocześnie wszystkie ramki były pokryte całe?
---EDIT----
Dobra wydłużyłem je i jest ok tylko nie wiem jak będzie jak na forum będzie dużo postów, czy wystarczy ramki dałem na długość 400pixeli powinno wystarczyć, nie?
Teraz zostały jeszcze wnętrza ramek które są niebieski i nie wiem jak zmienić ich kolor :/ bo jak zmieniam ".forabg " i ".forumbg" to sie nic nie dziej. Zobaczę jeszcze jutro, może się uda
".forabg " i ".forumbg"
Jeszcze jedno... Zmieniłem plik "bg_list.gif" i wszystko jest ok Potem zmieniłem "bg_header.gif" i ramki nie do końca sięgają. Pomyślałem żeby je wydłużyć i rzeczywiście jest lepiej choć nie we wszystkich przypadkach. Jednak w krótkich ramkach nie widać stopniowego rozjaśniania a w długich widać jednak nie sięgają do końca. Można zrobić tak żeby we wszystkich było widać stopniowe rozjaśnienie i jednocześnie wszystkie ramki były pokryte całe?
---EDIT----
Dobra wydłużyłem je i jest ok tylko nie wiem jak będzie jak na forum będzie dużo postów, czy wystarczy ramki dałem na długość 400pixeli powinno wystarczyć, nie?
Teraz zostały jeszcze wnętrza ramek które są niebieski i nie wiem jak zmienić ich kolor :/ bo jak zmieniam ".forabg " i ".forumbg" to sie nic nie dziej. Zobaczę jeszcze jutro, może się uda
Gdybyś zrobił wszystko nie byłoby problemu, ale zrobiłeś połowę więc masz połowę ramki.Można zrobić tak żeby we wszystkich było widać stopniowe rozjaśnienie i jednocześnie wszystkie ramki były pokryte całe?
Nie namodziłeś coś z rozszerzeniami przypadkiem "bg_header.gif.jpg".
Weź ten plik http://img7.imageshack.us/img7/5596/bgheaderc.gif, zmień nazwę na "bg_header.gif", wyślij w wiadome miejsce.
W "colours.css" znajdź
.forabg {
background-color : #0076b1;
background-image : url("./styles/prosilver/theme/images/bg_list.gif");
}
.forumbg {
background-color : #12a3eb;
background-image : url("./styles/prosilver/theme/images/bg_header.gif");
}Kod: Zaznacz cały
.forabg,.forumbg {
background-color : #a6a9ae;
background-image : url("./styles/prosilver/theme/images/bg_header.gif");
}Re: poszukiwanie tła na forum
Wolałbym żeby ramki for były też stopniowo przechodzące z czarnego do szarego, tak jak to jest na górze tam gdzie jest napis phpbb. Bo teraz ramki są całe szare.
Strasznie marudzę
Strasznie marudzę