Instalacja Advanced phpBB3 SEO mod Rewrite 0.4.4
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Instalacja Advanced phpBB3 SEO mod Rewrite 0.4.4
Wgrałem pliki tego moda i zainstaloweałem go. Ale w zakładce ACP nie da się ustawić przyjaznych linków. Nie edytowałem jeszcze plików z instrukcji. Ale czy nie da rady ich nadpisać już gotowymi z netu?
Re: Instalacja Advanced phpBB3 SEO mod Rewrite 0.4.4
mi2 pisze:Wgrałem pliki tego moda i zainstaloweałem go.
mi2 pisze:Nie edytowałem jeszcze plików z instrukcji.
O co ci chodzi, wgrałem pliki z katalogu root, i od razu mogłem zainstalować forum/phpbb_seo/phpbb_seo_install.php
Wyedytowałem .thaccess
Jednak w zakładce nie da się ustawić URL na tak
Wyedytowałem .thaccess
Jednak w zakładce nie da się ustawić URL na tak
Przypomnę Ci procedurę instalacji modów:
1. Otwierasz plik install.xml w przeglądarce
2. Wykonujesz podane tam instrukcje

1. Otwierasz plik install.xml w przeglądarce
2. Wykonujesz podane tam instrukcje
Ja tu pisze żeby mi ktoś mądrze odpowiedział, a nie odstawiał głupie morały
Czy wygenerowana tresc z acp_htaccess można wkleić do pliku .htaccess? Czy też dodatkowo trzeba jeszcze ten tekst poddać edycji?
Tak, ale jak ma działać Ci przepisywanie adresów skoro nie edytowałeś żadnych plików phpBB3?mi2 pisze:Czy wygenerowana tresc z acp_htaccess można wkleić do pliku .htaccess?