Chat
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Chat
Sciągnełem Chat mod 2.1
Skopiowałem i wkleiłem jak było w instrukcji install i style.prosilver
nie wiem co mam zrobić w pliku upade 0.2.1
Coś musze wrzucać na serwer?
jak mam zrobić to w prosilver
"Wyczyść cache szablonu (ACP -> STYLE -> ELEMENTY STYLÓW -> Szablon -> Odśwież).
Odśwież temat graficzny (ACP -> STYLE -> ELEMENTY STYLÓW -> Temat -> Odśwież)."
Co nie tak zrobiłem, bo jak w kleiłem to co kazali w index.php to coś się stało z stroną. (www.forumkolekcjonerskie.pl)
ps. Ma znaczenie jak dam enter a potem w kleje ciąg znaków?
Skopiowałem i wkleiłem jak było w instrukcji install i style.prosilver
nie wiem co mam zrobić w pliku upade 0.2.1
Coś musze wrzucać na serwer?
jak mam zrobić to w prosilver
"Wyczyść cache szablonu (ACP -> STYLE -> ELEMENTY STYLÓW -> Szablon -> Odśwież).
Odśwież temat graficzny (ACP -> STYLE -> ELEMENTY STYLÓW -> Temat -> Odśwież)."
Co nie tak zrobiłem, bo jak w kleiłem to co kazali w index.php to coś się stało z stroną. (www.forumkolekcjonerskie.pl)
ps. Ma znaczenie jak dam enter a potem w kleje ciąg znaków?
Re: Chat
Chat 2.1
Janusz Lewandowski
2.1
Phpbb 3.04
Prosilver
www.forumkolekcjonerskie.pl
1. Po co są pliki takie jak update 1.0 do 2.1
2. Co mam zrobic z Wyczyść cache szablonu (ACP -> STYLE -> ELEMENTY STYLÓW -> Szablon -> Odśwież).
Odśwież temat graficzny (ACP -> STYLE -> ELEMENTY STYLÓW -> Temat -> Odśwież).
3. Nic mi się nie wyświetla na str. głównej
Janusz Lewandowski
2.1
Phpbb 3.04
Prosilver
www.forumkolekcjonerskie.pl
1. Po co są pliki takie jak update 1.0 do 2.1
2. Co mam zrobic z Wyczyść cache szablonu (ACP -> STYLE -> ELEMENTY STYLÓW -> Szablon -> Odśwież).
Odśwież temat graficzny (ACP -> STYLE -> ELEMENTY STYLÓW -> Temat -> Odśwież).
3. Nic mi się nie wyświetla na str. głównej
1. To dla użytkowników, którzy chcą zaktualizować Chat z wersji 1.0 do 2.1.
2. Musisz zastosować się do podanych poleceń, wejść tam, gdzie podaje ci instrukcja i odświeżyć motywy.
3. Najprawdopodobniej nie zastosowałeś się do pkt. 2, dlatego nie masz Chatu.
2. Musisz zastosować się do podanych poleceń, wejść tam, gdzie podaje ci instrukcja i odświeżyć motywy.
3. Najprawdopodobniej nie zastosowałeś się do pkt. 2, dlatego nie masz Chatu.
Mam przeglądarke internet exsplorer i w shotbox nie zwija się do tabeli (poprostu wiadomosci zajmują ponad dwie strony) i nie dostaje paska do przewijania.
Jak to się udało www.forumrowerowe.pl że u nich jest pasek i chat ma określoną wielkość
Jak to się udało www.forumrowerowe.pl że u nich jest pasek i chat ma określoną wielkość
Pewnie w wersji 6 - ta wersja nie obsługuje tego shoutboxa. Przenieś się na IE7 albo inną, która obsługuje najnowsze standardy webowe.
mam ie 8 z vistą
Ale w forumrowerowe.pl działa tak jak powinno (czyli jest pasek do przewijania) a jak się kliknie shotbox to jest wyświetlana cała historia wiadomosci .
A u innych wiadomosci zajmują z 3 strony i jest bez paska
Ale w forumrowerowe.pl działa tak jak powinno (czyli jest pasek do przewijania) a jak się kliknie shotbox to jest wyświetlana cała historia wiadomosci .
A u innych wiadomosci zajmują z 3 strony i jest bez paska
Ja mam wersje IE 7 i nie zwija mi czatu natomiast w firefox jest ok co można zrobić z tym fantem? proszę o jakąś radę.daroPL pisze:Pewnie w wersji 6 - ta wersja nie obsługuje tego shoutboxa. Przenieś się na IE7 albo inną, która obsługuje najnowsze standardy webowe.
AAC- Chłodzenie i wyciszanie twojego komputera
Proponuję zaktualizować przeglądarkę do wersji 8.