Czy phpBB 3.0.4 jest na pewno dobre ?
Czy phpBB 3.0.4 jest na pewno dobre ?
Bo mi się po aktualizacji posypało forum;
www.forumbrytania.com
Z tym, że miałem tam modyfikacje Ad Managment i bezpośrednio po aktualizacji wszystko dobrze działało oprócz tego moda.
www.forumbrytania.com
Z tym, że miałem tam modyfikacje Ad Managment i bezpośrednio po aktualizacji wszystko dobrze działało oprócz tego moda.
:: https://mojelinki.pl ::
Re: Czy phpBB 3.0.4 jest na pewno dobre ?
Coś jest nie tak w plikach phpBB3. Radzę zaktualizować forum powtórnie.
Nie rozumiem czemu wszystko po aktualizacji działało a na 2 dzień padło
:: https://mojelinki.pl ::
Błędy wskazują złą modyfikację plików.
To ściągnij z phpbb.com, ściągnij też tłumaczenie, i takie wgraj.
Z tąd (phpbb.pl) też mi się psuło, nie działało.
Z phpbb.com działa wzorowo.
Myśl.
Pisz.
Jedz.
ALE SUCHAR!
Pisz.
Jedz.
ALE SUCHAR!
Może więcej informacji?Ananas pisze:To ściągnij z phpbb.com, ściągnij też tłumaczenie, i takie wgraj.
Poprostu z phpbb.pl chyba coś jest uszkodzone, bo dużo osób ma problemy. Ja też miałem. A z phpbb.com (ściągnąłęm teżtłumaczenie), przetłumaczyłem i działa.
Myśl.
Pisz.
Jedz.
ALE SUCHAR!
Pisz.
Jedz.
ALE SUCHAR!
Potrzebujemy czegoś więcej niż tylko "nie działa". Opisz co dokładnie, a spróbujemy zlokalizować błąd.
Jak na razie jesteś jedyną osobą, która ma problem z naszą paczką...Ananas pisze:bo dużo osób ma problemy
Ale słyszałem od innych, że też mają.
Po pewnym czasie PA przestaje działać, bo niby nie ma wszystkich plików. A często są błędy z MySQL.
Po pewnym czasie PA przestaje działać, bo niby nie ma wszystkich plików. A często są błędy z MySQL.
Myśl.
Pisz.
Jedz.
ALE SUCHAR!
Pisz.
Jedz.
ALE SUCHAR!
Jeżeli tłumaczenie jest uszkodzone to taka sytuacja nie ma prawa nastąpić. Jeżeli błędy są z winy tłumaczenia to muszą pojawiać się od samego początku, a nie po 3 dniach. Tutaj używamy tego tłumaczenia z paczki i żadnych ale to żadnych problemów nie ma i jak dotąd nie było.Ananas pisze:Ale słyszałem od innych, że też mają.
Błąd pojawił się jakiś czas temu w tłumaczeniu z phpBB2.pl, ale nasza paczka była jego pozbawiona.
Ponawiam. Musimy poznać pełną treść/wygląd błędu, aby móc go wyeliminować (jeżeli takowy istnieje w naszym tłumaczeniu).
Opis błędu:
po pewnym czasie użytkowania forum, gdy chciałem zalogować się do PA występowały liczne błędy: najpierw nie działał link przekierowywujący, potem zaczęły pojawiać się błędy w PA (podczas użytkowania), a na końcu, gdy wchodziłem do PA zaczęło wyświetlać się takie coś:
po pewnym czasie użytkowania forum, gdy chciałem zalogować się do PA występowały liczne błędy: najpierw nie działał link przekierowywujący, potem zaczęły pojawiać się błędy w PA (podczas użytkowania), a na końcu, gdy wchodziłem do PA zaczęło wyświetlać się takie coś:
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions_admin.php on line 2405: array_fill() [function.array-fill]: Number of elements must be positive
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions_admin.php on line 2405: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions_admin.php on line 2408: vsprintf() [function.vsprintf]: Too few arguments
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions_admin.php on line 2405: array_fill() [function.array-fill]: Number of elements must be positive
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions_admin.php on line 2405: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions_admin.php on line 2408: vsprintf() [function.vsprintf]: Too few arguments
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/adm/index.php on line 150: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions.php:3153)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/adm/index.php on line 152: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions.php:3153)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/adm/index.php on line 153: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions.php:3153)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/adm/index.php on line 154: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/forum-komputerowe.cba.pl/includes/functions.php:3153)Myśl.
Pisz.
Jedz.
ALE SUCHAR!
Pisz.
Jedz.
ALE SUCHAR!
Wskazany przez Ciebie problem jest o ile dobrze pamiętam bugiem w phpBB 3.0.3 i została na to przedstawiona łatka, także podana już w którymś temacie na tym forum.