modyfikacj co i jak :?:

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Haden

modyfikacj co i jak :?:

Post autor: Haden » 04 stycznia 2009, 21:08

Witam :p mam problem z modyfikacjami ;] Nie rozumie jak się je dodaje. Mam pliki np. modx.prosilver.en albo instal.xml ale co dalej ? Z artykułu nic nie obaczaiłem :roll: Da ktoś może jakiś przykład instalacji np. na tym:

Kod: Zaznacz cały

http://phpbb.pl/pliki-k19/55/
:?:

Pozdrawiam Grzes
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2009, 22:48 przez Mary$, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: oznaczam jako do usunięcia

Awatar użytkownika
GrovMan
Kontakt:

Re: modyfikacj co i jak :?:

Post autor: GrovMan » 04 stycznia 2009, 21:17

Jeżeli masz phpBB 3.0.3 lub 3.0.4 to będziesz miał problem z instalacją tego moda. Chwilowo nie jest kompatybilny z ty mi wersjami forum, ale...

Ściągnij, rozpakuj. Otwórz plik install.xml, zmień język na polski i edytuj pliki - W tym wypadku nie ma ich dużo. W głównej instrukcji są wskazówki dotyczące kodu PHP, są jeszcze instrukcje tłumaczeń i stylów ;)

Polecenie SQL dodasz w PhpMyAdmin, powinien udostępnić ci go twój hosting (W tym wypadku masz instalator, nie potrzebujesz phpMyAdmina). Jak wykonasz wszystkie czynności, odśwież cache (ACP -> Style -> Szablony / Tematy / Zestawy Obrazków -> Odśwież ) i ustaw uprawnienia.
GrovMan.pl | Blog

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: modyfikacj co i jak :?:

Post autor: Mary$ » 04 stycznia 2009, 22:50

Twój temat nie spełnia wymogów regulaminu tego forum. Przeczytaj zawartość tej dużej, czerwonej ramki na górze strony i dostosuj odpowiednio swój temat.
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”