phpBB by przemo --> phpBB3

Pomoc przy konwersji phpBB 2.0.x lub innych skryptów do phpBB 3.0.x. Dyskusje na temat istniejących konwerterów oraz ich tworzenia.
druszlak

phpBB by przemo --> phpBB3

Post autor: druszlak » 01 stycznia 2009, 16:56

Witam
Nie wiem czy to odpowiedni dział. Jeśli nie - z góry przepraszam i proszę przenieść post do odpowiedniej kategorii.
Mój problem wygląda następująco:
Miałem forum phpbb2 by przemo, odinstalowałem modyfikację zgodnie z instrukcją jaka jest na stronie tej modyfikacji. Zainstalowałem nowe phpBB3, użyłem konwertera z phpBB2 do phpBB3. Wszystko ładnie poszło. Nie prze konwertowały się tylko indeksy wyszukiwarki.
Całę forum po konwersji ogólnie działa, posty, pisanie, moderacja, użytkownicy mogą zmieniać swoje opcje w własnych profilach. Ja natomiast w panelu administratora nie mogę zmieniać niektórych opcji. Np. zakładka ogólne-->Konfiguracja forum i kilka innych. Zmieniam jakąś opcję, klikam wyślij i mam białą stronę. Niektóre elementy panelu administratora działają (np. bez problemu mogłem edytować strukturę kategorii na forum).
Jako że przy wykonaniu niektórych operacji nie wyświetla się żaden błąd tylko biała strona - stwierdziłem że zapytam tutaj co mogło się stać.
Dodam, że zrobiłem sobie kopię bazy, konwersję wykonałem u siebie na localhost, gdy ta wykonała się poprawnie - przeniosłem bazę na serwer i wtedy zauważyłem że jest taki błąd. Może po przeniesieniu trzeba zmienić jeszcze coś w bazie ręcznie?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: phpBB by przemo --> phpBB3

Post autor: jaroslw » 01 stycznia 2009, 17:43

druszlak pisze:Nie prze konwertowały się tylko indeksy wyszukiwarki.
Po przejściu do Indeks wyszukiwania w zakładce Konserwacja jest dostąpna opcja odbudowy indeksu.
druszlak pisze:Zmieniam jakąś opcję, klikam wyślij i mam białą stronę.
Na jakim serwerze stoi forum? Skąd pochodzi tłumaczenie zainstalowane na forum? W tłumaczeniu nie pochodzącym z naszego serwisu jest błąd, który czasami powoduje takie objawy.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

druszlak

Re: phpBB by przemo --> phpBB3

Post autor: druszlak » 01 stycznia 2009, 20:33

we3b pisze:
druszlak pisze:Nie prze konwertowały się tylko indeksy wyszukiwarki.
Po przejściu do Indeks wyszukiwania w zakładce Konserwacja jest dostąpna opcja odbudowy indeksu.
Tak, po konwersji otrzymałem taki komunikat, ale nie mogłem z tej opcji skorzystać przez tą białą stronę. Dzięki jednak za uwagę.

Tłumaczenie pochodziło z http://www.phpbb.com/languages/

Błąd już naprawiłem. Po przeniesieniu forum pomyliłem się przy zmianie script_path. Poprawiłem i już przy wysyłaniu zmian w panelu administracyjnym nie ma białej strony.

Zablokowany

Wróć do „Konwersja”