błąd podczas logowania się do panelu admin
błąd podczas logowania się do panelu admin
Dlaczego gdy chcem sie zalogowac co panelu administracyjnego wyskakuje mi cąły czas to samo.
Minaowicie loguje sie wyskakuje informacja ze wszystko jest ok i ze za chwile nastąpi przekierowanie
i potem znowu wyskakuje okienko logowania i tak w kółko
wie ktoś o co w tym chodzi??
teraz wyskakuje mi cos takiego:
Nie masz uprawnień administratora więc nie możesz zalogować się do panelu administracyjnego.
ale jeszcze wczoraj i nawet dzis wszystko działało poprawnie
Dodam ze robiłem konwercje z phpbb2
Minaowicie loguje sie wyskakuje informacja ze wszystko jest ok i ze za chwile nastąpi przekierowanie
i potem znowu wyskakuje okienko logowania i tak w kółko
wie ktoś o co w tym chodzi??
teraz wyskakuje mi cos takiego:
Nie masz uprawnień administratora więc nie możesz zalogować się do panelu administracyjnego.
ale jeszcze wczoraj i nawet dzis wszystko działało poprawnie
Dodam ze robiłem konwercje z phpbb2
Re: błąd podczas logowania się do panelu admin
Masz niepoprawnie ustawione cookies (ciasteczka) lub nazwę domeny w konfiguracji forum. Jeżeli nie możesz dostać się do PA to wprowadź zmiany bezpośrednio w tabeli phpbb3_config (przez phpmyadmin). Szukaj rekordów takich jak
- server_name
- script_path
- cookie_domain
Mam dokładnie to samo, a te parametry o których mówisz mam poustawiane, jak to rozwiązać ?
Pzdr.
Pzdr.
W to, że są ustawione to nie wątpie, problemem jest to, że jest to zrobione niepoprawnie.
Artykuł jak poprawnie ustawić te wartości http://phpbb.pl/artykuly-k12/83/
Artykuł jak poprawnie ustawić te wartości http://phpbb.pl/artykuly-k12/83/
Ustawienia mam poprawne, forum mam na glownej domenie czyli pod adresem po prostu http://www.moje_forum.pl
i mam tak:
* server_name www.moje_forum.pl
* script_path /
* cookie_domain moje_forum.pl
* cookie_path /
I nadal nie moge sie zalogować do PA, bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
i mam tak:
* server_name www.moje_forum.pl
* script_path /
* cookie_domain moje_forum.pl
* cookie_path /
I nadal nie moge sie zalogować do PA, bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Ustaw cookie_domain na
.moje_forum.pl. Wyczyść cache przeglądarki, cookies i spróbuj zalogować się ponownie.Re: błąd podczas logowania się do panelu admin
Zmieniłem, przez IE mogę wejść przez Firefoxa nie 
Na jednym kompie ciagle powraca mi do strony logowania a na drugim wyskakuje ze nie mam uprawnien administratota
Pzdr.
Na jednym kompie ciagle powraca mi do strony logowania a na drugim wyskakuje ze nie mam uprawnien administratota
Pzdr.
Wyczyść pamięć podręczną Firefoksa.
Czyli Cache
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\6lv08p5x.default\Cache
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\6lv08p5x.default\OfflineCache
nie pomogło
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\6lv08p5x.default\Cache
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\6lv08p5x.default\OfflineCache
nie pomogło
Nie tak. W menu firefoksa masz Narzędzia i tam wejdź w Wyczyść prywatne dane. Oprócz już zaznaczonych punktów zaznacz Ciasteczka (cookies).
Tak robiłem wiele razy,
nie pomaga.
nie pomaga.
Jeżeli wszystko działa pod IE to musi być coś z konfiguracją Firefoksa, zainstaluj go ponownie jednak wcześniej dokładnie go usuń.
Temat trochę stary, ale mam podobny problem. Na forum, które tworzę, mogę zalogować się do admina, ale nie mogę wykonać części operacji. Dziś przeniosłem się z wersji 3.0.4 na 3.0.7, ale to chyba nie powinno robić różnicy. Najczęściej problem pojawia się przy próbach "poważniejszych" zmian - dodanie szybkiej odpowiedzi we wszystkich kategoriach, zmiana sposobu autentykacji, czy właśnie zmiana ustawień ciastek.
O logowanie dba u mnie RokBridge i nie wiem czy stąd nie wynikają problemy, ale nie bardzo mogę z niego zrezygnować. Sprawia on m.in. to, że pliki forum znajdują się w katalogu phpBB3, ale użytkownik odwołuje się przez adres mojadomena.pl/forum. Jak w takim przypadku powinny być ustawione wspomniane wyżej wartości?
Dodam, że większość funkcji admina działa - mogę edytować ustawienia kategorii czy for, czyścić cache, manipulować userami itd.
Jak w przypadku użycia RokBridge powinny wyglądać zmienne dotyczące ciastek i serwera?
O logowanie dba u mnie RokBridge i nie wiem czy stąd nie wynikają problemy, ale nie bardzo mogę z niego zrezygnować. Sprawia on m.in. to, że pliki forum znajdują się w katalogu phpBB3, ale użytkownik odwołuje się przez adres mojadomena.pl/forum. Jak w takim przypadku powinny być ustawione wspomniane wyżej wartości?
Dodam, że większość funkcji admina działa - mogę edytować ustawienia kategorii czy for, czyścić cache, manipulować userami itd.
Jak w przypadku użycia RokBridge powinny wyglądać zmienne dotyczące ciastek i serwera?