Liczba nowych postów od ostatniej wizyty.

Modyfikacje do phpBB 3.0.x autorstwa użytkowników. Tutaj możesz zaprezentować swoje prace, także w wersjach deweloperskich.
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Liczba nowych postów od ostatniej wizyty.

Post autor: mateusz » 03 sierpnia 2007, 20:39

Kolejna prościzna napisana w sumie w kilkanaście minut a do instalacji jeszcze prościejsza :D
Dodaje liczbę wiadomości od ostatniej wizyty obok linka do ich wyszukiwania. zasada działania identyczna jak moda number of posts since last visit dla wersji phpbb2.

Download
http://www.indianie.info/phpbb3/number_ ... _visit.rar

Przykład na zdjęciu:
http://www.indianie.info/phpbb3/number_ ... liczba.jpg
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 18 sierpnia 2007, 20:02

W pliku instrukcji jest mały błąd uniemożliwiający jej wyświetlenie. Plik number_of_posts_since_last_visit.xml, linia

Kod: Zaznacz cały

<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="modx.prosilver.pl.xsl"?>
Brakuje pliku ze spolszczenie do MOD X. Zaraz załączę spolszczenie ;)

--------------
Przetłumaczyłem około 70%. Resztę dokończę w pon, jutro raczej mnie nie będzie :P
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2007, 21:16 przez jaroslw, łącznie zmieniany 1 raz.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 18 sierpnia 2007, 20:41

Jutro niedziela. obiecuje przeglądnąć wszystkie instrukcje instalacji. Słyszałem że dziwnych wpadek literowych jest więcej. Jutro wielkie sprawdzanie :D

Dzięki za info.

INSTRUKCJA POPRAWIONA skargi zgłaszajcie :D
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Daskus

Re: Liczba nowych postów od ostatniej wizyty.

Post autor: Daskus » 19 kwietnia 2008, 22:34

Coś mi nie działa, na prosilver pokazuje napis "Zobacz nowe posty" nie pokazuje ile i nie znikają jak je przeczytam

a na subsilver2 nic nie poazuje.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 10 lipca 2008, 11:13

mają nie znikac.
po kliknieciu całego linka w wynikach tez są nadal to dlaczego by cyfra miała sie zmieniać ??

denu

Post autor: denu » 09 sierpnia 2008, 08:08

Mam problem z modem "Liczba nowych postów od ostatniej wizyty" (number of posts since last visit).

Forum przejrzałem całe, tematy są przeczytane, żadna ikonka, czy to działu, czy poszczególnych tematów nie oznajmia mi, że są jakieś nieczytane posty... a na górze strony widnieje:

Zobacz nowe posty (102)

Tak jakby forum uparcie twierdziło, że tych postów jeszcze nie widziałem.
Może to nie jest nawet problem modu, tylko forum, ale ma ktoś jakąś sugestię, dlaczego tak się dzieje?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 09 sierpnia 2008, 08:51

a gdy klikniesz ten link to co ci się wyświetla ??
brak wyników czy pojawiają się tematy ??

mod wskazuje tylko liczbę wyników wyszukiwania ukrytą pod tym linkiem. i działa tak samo jak on. przeczytanie tematu nie oznacza że nie będzie on tam wyświetlany i że liczba się zmniejszy.

denu

Post autor: denu » 13 sierpnia 2008, 19:34

mateusz pisze:mod wskazuje tylko liczbę wyników wyszukiwania ukrytą pod tym linkiem. i działa tak samo jak on. przeczytanie tematu nie oznacza że nie będzie on tam wyświetlany i że liczba się zmniejszy.
Jak więc otrzymać po prostu liczbę tematów nieprzeczytanych? Tzn. taką, która zmniejszy się (po odświeżeniu oczywiście) kiedy wejdę w jakiś nieprzeczytany temat.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 14 sierpnia 2008, 08:26

denu pisze:Jak więc otrzymać po prostu liczbę tematów nieprzeczytanych? Tzn. taką, która zmniejszy się (po odświeżeniu oczywiście) kiedy wejdę w jakiś nieprzeczytany temat.
trzeba pomyśleć, potem ruszyć d... i poszukać, a nie zadawać bezmyślnych pytań: http://www.phpbb.pl/pliki-k16/8/

lec

Post autor: lec » 04 listopada 2008, 02:51

to nie jest bezmyślne pytanie. Mod o którym mówisz dodaje opcje wyszukania nieprzeczytanych postów, nie podaje jednak ich liczby na głownej stronie obok linka jak w Twojej modyfikacji.

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony

Post autor: Betrayal » 04 listopada 2008, 15:43

Nie odkopuj starych tematów, spójrz najpierw na datę poprzedniego posta, potem pisz.

Zablokowany

Wróć do „Modyfikacje użytkowników”