Witam serdecznie
Od dawna nie instalowalem phpbb - wczesniejsza wersja ktora uzywalem to 2.xx
Po zainstalowaniu wersji 3.0.2 z jezykiem angielskim chcialbym zainstalowac rowniez polska wersje. Niestety nie zuploadowalem obu wersji jezykowych przed instalacja i nie mam zielonego pojecia jak doinstalowac jezyk polski i uzyc go jako podstawowy (chce zachowac jezyk angielski). W zakladce 'board settings' widnieje tylko jezyk 'British English', a jak widze w folderze istnieje folder 'install'. Czy mozecie mnie nakierowac jak to zrobic?
Szukalem na stronie, w artykulach i znalazlem tylko informacje jak zainstalowac wersje polska wrzucajac pliki przed instalacja. Przepraszam wiec jezeli nie potrafilem sie posluzyc dobrze wyszukiwarka i znalezc odpowiedzi na to frustrujace pytanie, ktore byc moze gdzies tutaj sie znajduje.
Dziekuje z gory za pomoc.
Paczka jezykowa
Re: Paczka jezykowa
Wgraj folder (pl/) z plikami językowymi do folderu
Następnie odśwież w PA, w zakładce Style zbiór obrazków do stylu prosilver. Na koniec ustaw język forum na Polski (także w swoim profilu).
/language/. Natomiast przetłumaczone ikonki (w folderze o nazwie pl/) do folderu /styles/prosilver/imageset/.Następnie odśwież w PA, w zakładce Style zbiór obrazków do stylu prosilver. Na koniec ustaw język forum na Polski (także w swoim profilu).
Co jezeli w ustawieniach forum jezyk polski jest niedostepny (jest tylko English) i nie mam jeszcze przetlumaczonych img?
Żeby pojawiły się przetłumaczone przyciski musisz najpierw zainstalować spolszczenie. Robi się to tak samo, jak przy instalacji z tym, że potem w PA musisz włączyć polską paczkę językową (zakładka SYSTEM, podstrona Paczki językowe).