Nie wiem czy to już było poruszane - nigdzie nie mogę znaleźć, ale proszę o wyrozumiałość.
Forum już działa a ja ciągle jestem w de...
Primo.
Nie potrafię ustawić opcji, która powoduje, że przy rejestracji użytkownik dostaje mail aktywujący (mam albo disable, albo używaj CAPTCHA).
Secundo.
Nie potrafię ustawić opcji, która umożliwi otrzymywanie powiadomień o odpowiedziach.
Tertio.
W przypadku rejestracji nowego usera, chciałbym otrzymywać mail na adres admina.
Proszę o wyjaśnienie lub chociaż link do artykułu.
Pozdrawiam.
Powiadomienia i potwierdzenie rejsetracji.
Re: Powiadomienia i potwierdzenie rejsetracji.
Panel Administracyjny => GŁÓWNA => Ustawienia rejestracji użytkowników => Aktywacja konta => Przez Użytkownikakroll pisze:Nie potrafię ustawić opcji, która powoduje, że przy rejestracji użytkownik dostaje mail aktywujący (mam albo disable, albo używaj CAPTCHA).
Panel użytkownika => Preferencje forum => Edytuj domyślne ustawienia pisania => Domyślnie powiadamiaj mnie o odpowiedziach => Takkroll pisze:Nie potrafię ustawić opcji, która umożliwi otrzymywanie powiadomień o odpowiedziach.
Musiałbyś przestawić aktywację konta z użytkownika na administratora. Inaczej tego nie zrobisz, chyba, że poprzez zainstalowanie jakiejś modyfikacji, która dodałaby taką funkcję.kroll pisze:W przypadku rejestracji nowego usera, chciałbym otrzymywać mail na adres admina.
-
kroll
Jeśli chodzi o powiadomienie o rejestracji, to zainstalowałem dodatek.
Jeśli chodzi o powiadomienie o odpowiedzi, to faktycznie jest (tylko nie idzie tego narzucić zdaje się). Dziękuję za info.
Jeśli chodzi o potwierdzenie rejestracji to we wskazanym miejscu mam tylko opcje "zablokuj" oraz "brak". Nie ma tam absolutnie "przez użytkownika".
Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o powiadomienie o odpowiedzi, to faktycznie jest (tylko nie idzie tego narzucić zdaje się). Dziękuję za info.
Jeśli chodzi o potwierdzenie rejestracji to we wskazanym miejscu mam tylko opcje "zablokuj" oraz "brak". Nie ma tam absolutnie "przez użytkownika".
Pozdrawiam.
To jest phpBB3?
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
-
kroll
Rozwiązałem zdaje się mój problem z potwierdzeniem.
Otóż wspomniane przez we3b opcje pojawiły się dopiero po włączeniu wysyłania przez forum maili.
Otóż wspomniane przez we3b opcje pojawiły się dopiero po włączeniu wysyłania przez forum maili.