Witam, mam problem...
Nigdy wczesniej nie uzywałem (instalowałem) forum phpBB, jednak dzisiaj przyszło mi sie z tym zmierzyć.
Instalacja przeszła bezproblemowo ale mam pytanie.
Czy da się forum wyświetlić na innej stronie ?
Sytuacja wygląda tak:
- phpBB zainstalowany jest w katalogu na serwerze '/phpbb/phpBB3/'
- forum chce połączyć ze stroną która jest w głównym katalogu na serwerze
- chciałbym aby na stronie '/forum.php' wyświetlało mi się forum, nie chce żadnych przekierowań etc.
Czy jest to możliwe ?
Forum na innej stronie
-
nowy_123
Forum na innej stronie
Ostatnio zmieniony 21 września 2008, 18:43 przez Mary$, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawiłem literówki :)
Powód: Poprawiłem literówki :)
Re: Forum na innej stroni
Jeżeli chciałbyś wyświetlić forum na tej stronie za pomocą funkcji include(), to nie.
Ale jeżeli zrobiłbyś w tym Twoim pliku forum.php ramkę i w niej wyświetlał forum, to może to zadziałać. Z tym, że pamiętaj iż wtedy adres strony to będzie caly czas
Ale jeżeli zrobiłbyś w tym Twoim pliku forum.php ramkę i w niej wyświetlał forum, to może to zadziałać. Z tym, że pamiętaj iż wtedy adres strony to będzie caly czas
Kod: Zaznacz cały
www.twojastrona.pl/forum.php `Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
-
nowy_123
Re: Forum na innej stronie
A są jeszcze jakieś inne metody na to co chce osiągnąć?
Ogólnie chodzi mi oto żeby forum nie odbiegało zbytnio od strony, pod którą bedzie podpięte...
Ogólnie chodzi mi oto żeby forum nie odbiegało zbytnio od strony, pod którą bedzie podpięte...
Re: Forum na innej stronie
Generalnie wydaje mi się, że jeżeli miałbyś to pod adresem http://www.twojastrona.pl/forum/ to byłoby ok 
Chyba, że Tobie chodzi o wyświetlenie forum bezpośrednio NA stronie, jako swego rodzaju podstronę?
Chyba, że Tobie chodzi o wyświetlenie forum bezpośrednio NA stronie, jako swego rodzaju podstronę?
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare`