Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]
Table 'csadyba_pl.NEWS_TABLE' doesn't exist [1146]
SQL
SELECT title, message, bbcode_uid, bbcode_bitfield FROM NEWS_TABLE ORDER BY time DESC
BACKTRACE
FILE: var/www/virtual/csadyba.pl/includes/db/mysqli.php
LINE: 143
CALL: dbal->sql_error()
FILE: var/www/virtual/csadyba.pl/includes/acp/acp_news.php
LINE: 33
CALL: dbal_mysqli->sql_query()
FILE: var/www/virtual/csadyba.pl/includes/functions_module.php
LINE: 471
CALL: acp_news->main()
FILE: var/www/virtual/csadyba.pl/adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()
News Mod 1.1 :::Błąd ogólny:::
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
News Mod 1.1 :::Błąd ogólny:::
Witam. Wgrałem na forum zawartosc folderu root i w pa w SYSTEM włączyłem ten mod i teraz pokazała mi się nowa zakładka .mody i gdy wchodze w nią pokazuje mi się "Błąd ogólny".
Re: News Mod 1.1 :::Błąd ogólny:::
Nie wykonałeś zapytań SQL od tej modyfikacji, ponieważ błąd mówi o braku tabeli csadyba_pl.NEWS_TABLE.
Wejdź w plik install.xml i skopiuj kod z ramki Polecenia SQL, wejdź w swoją bazę danych i wykonaj zapytanie SQL.
Przenoszę do forum Modyfikacje -> Pomoc.
Gdzie znajduje się plik instal.xml? NA serwer wgrałem tylko zawartość folderu root, poz nim był plik news.xml gdzie go wgrac?
Nie wgrać, a otworzyć w przeglądarce i wykonać zawarte w nim instrukcje.
Ale jak mam go otworzyc skoro go nie ma? W pliku news.xml jest instrukcja ale tylko co robic w PA.we3b pisze:Nie wgrać, a otworzyć w przeglądarce i wykonać zawarte w nim instrukcje.
Tam wszystko jest dokładnie opisane krok po kroku. Otwórz plik news.xml w IE.
Pobrałeś tą modyfikację stąd? W pliku news.xml znajdują się wszystkie instrukcje, zarówno zapytania SQL jak i zmiany do wprowadzenia w kodzie.
Edit.
Edit.
Proponowałbym jednak inną przeglądarkę. IE nie najlepiej radzi sobie z plikami XML.Marcinn pisze:Tam wszystko jest dokładnie opisane krok po kroku. Otwórz plik news.xml w IE.
Znalazłem za pomocą frontpage'a taki kod:
i instrukcje. Domyślam się ze mam go wkleić do bazy, więc wchodzę do phpmyadmina i miejscu gdzie mam wkleić wklejam, dodaje się wpis a problem zostaje. //jak odpale to za pomoca jakiejkolwiek przeglądarki to widze ciąg znaków, w edytorze od ms mam to chociaz w liniach.CREATE TABLE `phpbb_news` (
`id` mediumint(11) NOT NULL auto_increment,
`title` text collate utf8_bin NOT NULL,
`message` text collate utf8_bin NOT NULL,
`time` int(11) NOT NULL default '0',
`bbcode_uid` varchar(5) collate utf8_bin NOT NULL default '',
`bbcode_bitfield` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL default '',
KEY `id` (`id`)
);
Nie dodałeś odpowiedniego kodu (stałej) do pliku /includes/constants.php.
poprawiłem pliki: index.php, constants.php, styles/prosilver/template/index_body.html i teraz gdy napiszę wiadomość i naduszę "wyślij" to pokazują się takie błędy:
Kod: Zaznacz cały
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]
Data too long for column 'bbcode_uid' at row 1 [1406]
SQL
INSERT INTO phpbb_news (title, message, time, bbcode_uid, bbcode_bitfield) VALUES ('ss', 'ss[b:12b2b7jr]s[/b:12b2b7jr] jkjas asd', 1221760550, '12b2b7jr', 'QA==')
BACKTRACE
FILE: var/www/virtual/csadyba.pl/includes/db/mysqli.php
LINE: 143
CALL: dbal->sql_error()
FILE: var/www/virtual/csadyba.pl/includes/acp/acp_news.php
LINE: 68
CALL: dbal_mysqli->sql_query()
FILE: var/www/virtual/csadyba.pl/includes/functions_module.php
LINE: 471
CALL: acp_news->main()
FILE: var/www/virtual/csadyba.pl/adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()Re: News Mod 1.1 :::Błąd ogólny:::
Musisz ustawić kodowanie UTF8 dla kolumny bbcode_uid w tabeli phpbb_news w bazie danych (przez phpmyadmin).
Jest ok. Ustaw tylko Długość/Wartości na 8.