Problem z przyciskami (po raz kolejny na tym forum)

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
chesterek666

Problem z przyciskami (po raz kolejny na tym forum)

Post autor: chesterek666 » 14 września 2008, 06:18

Witam!

Problem podobny co u innych. Ściągnąłem styl, lecz nie było do niego zestawu polskich ikon. Wpadłem na pomysł, by stworzyć katalog "pl" w /imageset i tam wgrać ikony z zestawu "en". Jednak to wcale nic nie pomaga. Na żadnym z języków (ani British English, ani Polski [pl]). Nie pomaga też odświeżanie, ani czyszczenie cache forum. Co robić?

Z góry dzięki za pomoc!

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z przyciskami (po raz kolejny na tym forum)

Post autor: jaroslw » 14 września 2008, 08:08

Wszystko wgrane poprawnie do styles/nazwa_stylu/imageset/pl? Nie brakuje pliku imageset.cfg? Na pewno odświeżasz Zestawy ikon? Sprawdź też, czy nazwy ikonek się zgadzają - małe i duże litery mają znaczenie. Jeśli dalej będą problemy to najlepiej napisz co to za styl.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

chesterek666

Post autor: chesterek666 » 14 września 2008, 09:26

Na pewno nie brakuje pliku "imageset.cfg":
Obrazek
Odświeżam zgodnie z poradami na forum, jak i linku, który mi podesłałeś. Zgadzają się też wielkości liter, zarówno w w nazwach, jak i rozszerzeniach. Może ma to związek z plikiem "Thumbs.db"? A co do użytego stylu - standardowy prosilver działa poprawnie, problem jest z tym stylem i tym stylem

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 14 września 2008, 10:09

Plik Thumbs.db jest niepotrzebny. Windows generuje je w celu przyspieszenia ładowania miniaturek grafik. Oba style działają u mnie poprawnie. Załączam przerobione przeze mnie paczki. Spróbuj nimi nadpisać obecne lub najlepiej usuń je z forum i wgraj na nowo.
Załączniki
3myl_parchemin.tar.gz
(230.72 KiB) Pobrany 205 razy
m9wowhbb3.tar.gz
(418.68 KiB) Pobrany 225 razy
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

chesterek666

Post autor: chesterek666 » 14 września 2008, 11:21

Wgrałem jeden z przerobionych przez Ciebie stylów. I znów - czyszczenie, odświeżanie, itp. Ikony się pojawiają, lecz... nie we wszystkich forach, aktualnie tylko w trzech. Sam już nie wiem co robić...

PROBLEM ROZWIĄZANY, więc proszę o zamknięcie. Problem był... hmmm... banalny, aż wstyd przyznać. Chodziło po prostu o... ustawienie przyzwoleń. Niby miałem rangę administratora i założyciela ale sam sobie ustawiłem brak zezwoleń na tworzenie tematów.

Z góry dziękuję za szybką odpowiedź i pomoc!

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”