Jak wyłączyć niewidoczność forum?
Jak wyłączyć niewidoczność forum?
Witam! Jestem nowy i niebardzo wiem co z tym zrobić. Kiedy wchodzę na forum jako gość, widzę komunikat: Przepraszamy, ale Forum jest chwilowo niedostępne. Prosimy spróbować za klika minut. Jeśli się zaloguję jako admin, pojawia się czerwony napis: Informacja: To forum jest aktualnie wyłączone. W PA wyłączam ukrycie forum, pisze że operacja się powiodła, jednak jeśli wejdę na stronę główną, to dalej widzę komunikat, że forum jest wyłączone. Jako gość widzę dalej komunikat, że jest chwilowo niedostępne. W PA ukrycie jest załączone, mimo że je dezaktywowałem. wylogowanie i zalogowanie nic nie daje. Czekam już dosyć długo i nic, żadnej zmiany. Co z tym fantem zrobić?
Re: Jak wyłączyć niewidoczność forum?
PA -> Konfiguracja forum -> Ustawienia forum -> Wyłącz Forum: NIE.
Jeżeli to nic nie daje to wyczyść cache (pamięć podręczną) phpBB poprzez odpowiedni link na stronie głównej PA.
Jeżeli to nic nie daje to wyczyść cache (pamięć podręczną) phpBB poprzez odpowiedni link na stronie głównej PA.
Czyszczenie cache nic nie dało, dalej parametr, dotyczący aktywności forum nie daje się zmienić.
Modyfikowałeś pliki phpBB3? Instalowałeś jakiś mody? Nadpisz pliki phpBB3 na serwerze oprócz config.php.
Nie trzeba nic nadpisywać. Zmieniło się samo, już jest ok. Nie mam żadnych modów, nawet skóra forum jest standardowa. Widocznie serwer pdg.pl ma bardzo długi czas reakcji na cokolwiek. Dziękuję za pomoc.
Przepraszam ale dopiero teraz zauważyłem ten dział. Mianowicie mam ten sam problem. Wymuszam włączenie forum pod opcję NIE i dalej nic się nie dzieje...
Czy to wina serwerowni? Korzystam z GlowaNet.pl - hostin w miarę tani i bardzo szybki... CO się dzieje, pomożecie?
I nie chodzi tu o czas reakcji serwera. To po prostu jakiś błąd skryptowy. Proszę o Pomoc.
I nie chodzi tu o czas reakcji serwera. To po prostu jakiś błąd skryptowy. Proszę o Pomoc.
Sprawdź w bazie danych czy zapisuje się wyłączenie tej funkcji. Możliwe, że na serwerze działa jakiś system buforujący (cache), który tak opóźnia odświeżenie zmian. Spróbuj też wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki.
Działa. Jest już wszystko oki. Po prostu w ustawieniach obciążenia w PA na grzebałem za bardzo... :/