Problem z avatarami

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.

Problem z avatarami

Post autor: avatar1 » 13 sierpnia 2008, 10:32

Witam zainstalowałem forum i wszystko chodzi tylko:

w panelu użytkownika chciałbym zmienić avatar (ikone) i jestem ->panel użytkownika -> profil -> edytuj avatar

i jest napisane załaduj z galeri klikam i tam nic nie ma (przegrałem do images/galery/avatars zdjęcie w jpg. )ale nic się nie wyświetla. Jak pokaże plik na pulpicie to wyskakuje brak temporary folder...hmm działa tylko wskazanie serwera z plikiem i on go sobie ściąga. Co z tym zrobć?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z avatarami

Post autor: jaroslw » 13 sierpnia 2008, 12:03

avatar1 pisze: i jest napisane załaduj z galeri klikam i tam nic nie ma (przegrałem do images/galery/avatars zdjęcie w jpg. )ale nic się nie wyświetla.
Spróbuj w /images/avatars/gallery utworzyć jakiś katalog i do niego wgrać awatary.

Masz ustawione poprawne prawa (chmod) na folder /images/avatars/upload? Ma być 777.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z avatarami

Post autor: daroPL » 13 sierpnia 2008, 15:36

i jest napisane załaduj z galeri klikam i tam nic nie ma (przegrałem do images/galery/avatars zdjęcie w jpg. )ale nic się nie wyświetla.
Wgranie pojedynczego zdjęcia nic nie da. Musisz wgrać do tego folderu archiwum z awatarami o nazwie, która ma być nazwą kategorii awatarów zawartych w tym archiwum.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”