Galeria Emblematów :]
Galeria Emblematów :]
Taki drobny problem... Chce właczyc ogólnodostepna galerię emblematów dla mouch uzytkowników... Przeniosłam emblematy na serwe: avatars/gallery ale nie ma ich w galeri emblematów... Co musze zrobic aby się tam pojawiły? 
matko... moja zielonośc nie zna granic... az głupio pytania zadawać...
sorry za odkopanie tematu ale mam taki problem:
wrzuciłem avatary do images/avatars/gallery/army/
avatary sztuk 2 ,wchodzę w profil użytkownika ,wybieram galerię emblematów/avatarów ,galeria się pojawia ,są emblematy ,wybieram dany emblemat ,wszystko ładnie jest wybrany ,ale podczas pisania postów nie wyświetla się ,nie wyświetla się również w profilu użytkownika (wyświetla się w profilu jedynie po wybraniu go,po napisaniu posta czy odświeżeniu forum od razu znika) ,images/avatars/gallery/army wszystkie maja CHMOD 777 ,gdzie może leżeć problem ?
Wersja Forum 2.0.15
normalnie avatary z dysku czy www normalnie działają ,ale chciałem zrobić galerię avatarów dla użytkowników ,no i jak widać nie poszło po mojej myśli.
z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź.
P.S. Przeszukałem trochę forum ,ale nie znalazłem podobnego problemu ,więc liczę na pomoc.
wrzuciłem avatary do images/avatars/gallery/army/
avatary sztuk 2 ,wchodzę w profil użytkownika ,wybieram galerię emblematów/avatarów ,galeria się pojawia ,są emblematy ,wybieram dany emblemat ,wszystko ładnie jest wybrany ,ale podczas pisania postów nie wyświetla się ,nie wyświetla się również w profilu użytkownika (wyświetla się w profilu jedynie po wybraniu go,po napisaniu posta czy odświeżeniu forum od razu znika) ,images/avatars/gallery/army wszystkie maja CHMOD 777 ,gdzie może leżeć problem ?
Wersja Forum 2.0.15
normalnie avatary z dysku czy www normalnie działają ,ale chciałem zrobić galerię avatarów dla użytkowników ,no i jak widać nie poszło po mojej myśli.
z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź.
P.S. Przeszukałem trochę forum ,ale nie znalazłem podobnego problemu ,więc liczę na pomoc.
to cza było założyćwiedziu pisze:.S. Przeszukałem trochę forum ,ale nie znalazłem podobnego problemu ,więc liczę na pomoc.
czy zamiast obrazka pojawia się jakiś błąd czy może zainstalowałeś jakiegoś dziwnego moda który wiąże się z avatarami ???
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
żadnych modów ,jedynie update z 2.0.8 na 2.0.15 ,nie nie ma żadnego obrazka ,nie ma nawet "red x" ,jak już mówiłem wybieram interesujący mnie avatar ,avatar pojawia się w "profilu" od razu po wybraniu ,jednak jak tylko napiszę jakiegoś posta avatar się nie pojawia ,i znika również z profilu. CHMODy wszystkich folderów (tj. images/gallery/avatars/army) są ustawione na 777.
a czy obrazki są widoczne w widoku profilu danej osoby ???
nie ,wybierasz avatar ,wtedy przeglądarka wraca do Twojego profilu ,tam widać że masz avatar ,ale w momencie jak wybierasz "wyślij" ,odświeżasz stronę czy cokolwiek (piszesz posta ,klikasz ponownie na "profil") avatar znika ,nie pokazuje się również żaden red x jak już pisałem,korzystam z dwóch przegladarek Firefox'a i IE 6.0 i w obu to samo, ale nie sądzę iż wina leży po stronie przeglądarek ,podałem Ci na PM adres forum ,żeby ktoś nie pomyślał że chcę tu robić kryptoreklamę
możesz się zarejestrować i sam sprawdzić jak to wygląda.
zarejestrowałem się napisałem posta avatar wybrałem z galeri (tylko trosze słaba - 1 obrazek) i dalej go widze koło postu, profilu i wszędzie gdzie powinien być ???
czy ktoś z forum zgłaszał adminowi ten problem (zakładam że ty jesteś adminem
) Możliwe że problem tkwi w problemach z ciasteczkami albo zawartością ofline na kompie.
PS co do reklamy to napewno by ci nie zaszkodziła
19 userów 
czy ktoś z forum zgłaszał adminowi ten problem (zakładam że ty jesteś adminem
PS co do reklamy to napewno by ci nie zaszkodziła
nie ma sprawy. nic przecież nie zrobilem 
sprawdź czy pliki są faktycznie wysyłane na serwer (może nie ustawiłeś uprawnień dla folderów (chmod 777)
Ja także mam problem z galerią emblematów, ale innej natury - otóż...
Włączyłem galerię, wysłałem pliki, wszystko działa, wyświetlają się avatarki, ale tylko jedna kategoria! Kiedy chcę ją zmienić, skrypt działa tak, jakbym chciał wysłać zmiany w profilu na serwer (zamiast wyświetlić avatary z innej kategorii - katalogu)! Dziwny jest fakt, że kiedy zmieniam avatar z Panelu Administracyjnego, to wszystko działa dobrze, a kiedy wchodzę w edycję Profilu ze Strony Głównej to występuje ten błąd... :/
Włączyłem galerię, wysłałem pliki, wszystko działa, wyświetlają się avatarki, ale tylko jedna kategoria! Kiedy chcę ją zmienić, skrypt działa tak, jakbym chciał wysłać zmiany w profilu na serwer (zamiast wyświetlić avatary z innej kategorii - katalogu)! Dziwny jest fakt, że kiedy zmieniam avatar z Panelu Administracyjnego, to wszystko działa dobrze, a kiedy wchodzę w edycję Profilu ze Strony Głównej to występuje ten błąd... :/
Jak coś robisz - rób to dobrze!