Modyfikacja logowania i rejestracji
Re: Modyfikacja logowania i rejestracji
Ja buduję swój formularz na stronie i wysyłam go do ucp.php?mode=register, nie chcę rejestracji przez forum.
To nikt nic nie wie?
Może masz któryś token niepoprawny? Np. form_token
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2008, 00:10 przez Mary$, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem swoje herezje :P
Powód: Poprawiłem swoje herezje :P
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
Mógłbyś się rozwinąć? Ew. jak to rozwiązać?Mary$ pisze:Może masz któryś token niepoprawny? Np. form_token
Może ktoś inny rozwinie myśl kolegi?;)
nie wiem co koleg miałna myśli ale wracajac do tematu. napisałes wcześniej że:
nie prościej w takiej sytuacji napisać swoje zapytanie do bazy sql w którym zostanie dodany nowy user ??
to po co wysyłasz dane do plików forum ??Michał pisze:nie chcę rejestracji przez forum
nie prościej w takiej sytuacji napisać swoje zapytanie do bazy sql w którym zostanie dodany nowy user ??
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Nie chcę robić już tak całkowicie podwójnego systemu. A poza tym nie wiem nawet, jak jest szyfrowane hasło i pewnie inne problemy by wynikły 
a teraz nie wynikają problemy ??
postaram się napisać gotowca dla ciebie ale dopiero wieczorem bo teraz zabieram się za format systemu.
a co do hasła do skrypt ma funkcje które możesz użyć aby generować hasełko. nazwy i opisy działania znajdziesz na forum bo Daro już o tym pisał.
Do wieczorka.
postaram się napisać gotowca dla ciebie ale dopiero wieczorem bo teraz zabieram się za format systemu.
a co do hasła do skrypt ma funkcje które możesz użyć aby generować hasełko. nazwy i opisy działania znajdziesz na forum bo Daro już o tym pisał.
Do wieczorka.
Byłbym bardzo wdzięczny 
Wystarczy, jak napiszesz, co i jak, niekoniecznie kod, jak Ci wygodniej.
dzięki i pzdr
Wystarczy, jak napiszesz, co i jak, niekoniecznie kod, jak Ci wygodniej.
dzięki i pzdr
przykład do rozwijania.
nie dzieliłem tego na styl i php. wszystko w jednym pliku
oczywiście dodaje to tylko usera do tabeli phpbb_users
nie wyświetla na stronie głównej forum loginu usera. jeśli chcesz aby tak było to dopisz zapytanie zmieniające:
z tabeli config
wersja najprościejsza. zapisuje login,hasło,email,język profilu zawsze jest ustawiony na pl.
użytkownik jest zawsze aktywny. możesz się bawić i to rozwijać, dal własnych potrzeb.
EDIT
poprawiłem błąd bo tam była drobna wpadka. kod html przed zamknięciem php
nie dzieliłem tego na styl i php. wszystko w jednym pliku
oczywiście dodaje to tylko usera do tabeli phpbb_users
nie wyświetla na stronie głównej forum loginu usera. jeśli chcesz aby tak było to dopisz zapytanie zmieniające:
Kod: Zaznacz cały
newest_user_id
newest_username wersja najprościejsza. zapisuje login,hasło,email,język profilu zawsze jest ustawiony na pl.
użytkownik jest zawsze aktywny. możesz się bawić i to rozwijać, dal własnych potrzeb.
EDIT
poprawiłem błąd bo tam była drobna wpadka. kod html przed zamknięciem php
- Załączniki
-
- reg.rar
- (592 Bajtów) Pobrany 409 razy
Dzięki, stestuję to.
Powiedz mi tylko dlaczego 'użytkownik jest cały czas aktywny'?
Powiedz mi tylko dlaczego 'użytkownik jest cały czas aktywny'?
zawsze aktywny miałem na myśli że aktywacja konta przez admina lub przy pomocy maila nie jest używana. tak jest standartowo zbudowana baza i aby była aktywacja mail/admin trzeba rozbudować ten kod włąsnie o wysyłanie maili z linkiem do aktywacji. do aktywacji przez admina to prosciej bo tylko w tym zapytaniu chyba jeszcze dodajesz jedną kolumne z jakimś parametrem, nazw nie podam bo jestem w pracy i nie mam jak tego sprawdzić na pewno, a wolę nie szczelać.
A to spoko.
Dzięki jeszcze raz za kod, jakaś literówka była, kilka pól nie ma wartości domyślnych, ale tak to okej. W sumie wystarczyłoby, jakbyś napisał o tej funkcji phpbb_hash(), bo reszta to żadna filozofia
pzdr
Dzięki jeszcze raz za kod, jakaś literówka była, kilka pól nie ma wartości domyślnych, ale tak to okej. W sumie wystarczyłoby, jakbyś napisał o tej funkcji phpbb_hash(), bo reszta to żadna filozofia
pzdr
kilka postów wyżej:

w pliku functions są jeszcze inne funkcje związane z hasłem to możesz się bawić. jest tam porównywanie gdybyś logowanie pisał
w pliku functions są jeszcze inne funkcje związane z hasłem to możesz się bawić. jest tam porównywanie gdybyś logowanie pisał
W logowaniu akurat dałem sobie przekierowanie w functions.php i jest okej, z tym, że właśnie napotkałem taki problem, że nie mogę zalogować się ze strony, jeśli nazwa zawiera polskie znaki. Strona jest kodowana w ISO-8859-2, a forum UTF-8. Próbowałem coś z iconv, jednak nie dało to żadnych efektów. Może tu macie jakieś pomysły?
pzdr
pzdr