Ogłoszenie w PHPBB 3.0
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Ogłoszenie w PHPBB 3.0
Mógłby ktoś mi powiedzieć jak na forum wstawić ogłoszenie w HTML-u w którym znajdzie się reklama...??? proszę o szybką pomoc...
Re: Ogłoszenie w PHPBB 3.0
Jeżeli chciałbyś móc tym szybko zarządzać bez ciągłego zmieniania pliku, to może wystarczy ta modyfikacja:
Global Announcements 1.0.0.b
Global Announcements 1.0.0.b
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
Mary$
proponował bym upgrade do 3.0.1
tam w standardzie są ogłoszenia globalne
"Napisz wątek jako: Zwykły Przyklejony Ogłoszenie Globalny"
ale tam nie używa sie znaczników html
wystarczy poszukać na naszym forum, wynik szukania po wpisaniu słowa kluczowego "reklama"
post31621.html?hilit=reklama%20na%20forum#p31621
proponował bym upgrade do 3.0.1
tam w standardzie są ogłoszenia globalne
"Napisz wątek jako: Zwykły Przyklejony Ogłoszenie Globalny"
ale tam nie używa sie znaczników html
wystarczy poszukać na naszym forum, wynik szukania po wpisaniu słowa kluczowego "reklama"
post31621.html?hilit=reklama%20na%20forum#p31621
.Net raczej nie o to chodzi. W 3.0 również jest taka opcja.
Zobacz na modyfikację News Mod. Jeśli nie o to chodzi, to sprecyzuj bardziej swoją wypowiedź.
Zobacz na modyfikację News Mod. Jeśli nie o to chodzi, to sprecyzuj bardziej swoją wypowiedź.
czyli ta modyfikacja Global Announcements 1.0.0.b "Modyfikacja dodaje na stronie głównej i w widoku tematu globalne ogłoszenie. W panelu administracyjnym mamy możliwość wyłączenia tego dodatku." czyli ma zadanie jedynie wyłączyć opcje ogłoszeń globalnych oraz dodać w indexsie??
odpowiednio modyfikując overall_header.html można umieścić odwołanie do zewnętrznego modułu reklamowego, gdzie sponsorzy po zalogowaniu będą mieli pełną statystykę wyświetleń i kliknięć na ich banery reklamowe.
niepamiętani nazwy a kiedyś z takiego korzystałem. można ustawić np ilość wyświetleń danej reklamy
odpowiednio modyfikując overall_header.html można umieścić odwołanie do zewnętrznego modułu reklamowego, gdzie sponsorzy po zalogowaniu będą mieli pełną statystykę wyświetleń i kliknięć na ich banery reklamowe.
niepamiętani nazwy a kiedyś z takiego korzystałem. można ustawić np ilość wyświetleń danej reklamy
Raczej to jest coś takiego jak News Mod, tylko opis trochę mylący. Pewien nie jestem, bo tego nie testowałem..Net pisze:czyli ta modyfikacja Global Announcements 1.0.0.b "Modyfikacja dodaje na stronie głównej i w widoku tematu globalne ogłoszenie. W panelu administracyjnym mamy możliwość wyłączenia tego dodatku." czyli ma zadanie jedynie wyłączyć opcje ogłoszeń globalnych oraz dodać w indexsie??
Można i tak podpiąć skrypt. W większości przypadków da się to zrobić nawet bez modyfikacji kodu skryptu.Net pisze:odpowiednio modyfikując overall_header.html można umieścić odwołanie do zewnętrznego modułu reklamowego, gdzie sponsorzy po zalogowaniu będą mieli pełną statystykę wyświetleń i kliknięć na ich banery reklamowe.niepamiętani nazwy a kiedyś z takiego korzystałem. można ustawić np ilość wyświetleń danej reklamy
Mi chodzi o coś takiego jak było w PHPBB 2, że było można dodać ogłoszenie na stronie głównej lub na wszystkich stronach, a sterowało się tym w panelu administracyjnym(przynajmniej ja tak miałem w PHPBB 2 by przemo).
Takie coś oferuje News Mod.