Ajax Shoutbox
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: Ajax Shoutbox
Pliki wyglądają na dobrze zmodyfikowane. Więc problem musi leżeć albo z tabelą shoutboxa w bazie albo nie wgranym odpowiednio pliku.
Skazowalem tabele od shoutboxa. Na nowo wykonałem zapytanie SQL i to samo. Juz nie mam siły. Co to moze byc :/
Elo guyz.
Wczesniej nie moglem tu zajrzec. Nie sprawdzalem plikow, ale skoro zrobil to daro, nie sadze by sie mylil.
Moja propozycja @s87:
Cofnij dokonane do tej pory zmiany i sprobuj zainstalowac Ajax Shoutbox 1.2RC1. Dzieki temu bedziesz mial ShoutBox w wersji rozbudowanej o pelna konfiguracje dostepnych opcji oraz zezwolen. Uzywam go juz dosc dlugo i nie mam z nim absolutnie zadnych problemow, wiec nie widze powodow, by akurat u Ciebie nie funkcjonowal poprawnie. Pamietaj tylko o ustawieniu zezwolen w Panelu Admina, po instalacji mod'a.
Jesli sie nie zdecydujesz, jeszcze jutro zajrze do tych plikow i pomysle, co jeszcze moglismy pominac.
PZDR /SIMON
Wczesniej nie moglem tu zajrzec. Nie sprawdzalem plikow, ale skoro zrobil to daro, nie sadze by sie mylil.
Moja propozycja @s87:
Cofnij dokonane do tej pory zmiany i sprobuj zainstalowac Ajax Shoutbox 1.2RC1. Dzieki temu bedziesz mial ShoutBox w wersji rozbudowanej o pelna konfiguracje dostepnych opcji oraz zezwolen. Uzywam go juz dosc dlugo i nie mam z nim absolutnie zadnych problemow, wiec nie widze powodow, by akurat u Ciebie nie funkcjonowal poprawnie. Pamietaj tylko o ustawieniu zezwolen w Panelu Admina, po instalacji mod'a.
Jesli sie nie zdecydujesz, jeszcze jutro zajrze do tych plikow i pomysle, co jeszcze moglismy pominac.
PZDR /SIMON
W jedenastym poscie tematu, do ktorego podalem linka, jest zalaczony przeze mnie AS 1.2RC1 i sa w nim pliki; co przed chwila sprawdzilem. ;]
O ile ja wciaz poprawnie sie orientuje, Twoj styl bazuje na stylu Subsilver2...
Jedyna instrukcja do pliku index_body.html jest:
Open: styles/subsilver2/template/index_body.html
Znajdz:
Dodaj przed:
--
WYNIK KONCOWY:
Tak wlasnie wyglada Twoj plik index_body.html w chwili obecnej, jednak nie widze ShoutBox'a po zalogowaniu sie na forum...
Wiec, niech mi ktos wyjasni, czy ten Shoutbox juz dziala, czy wciaz mamy problem... :]
/SIMON
O ile ja wciaz poprawnie sie orientuje, Twoj styl bazuje na stylu Subsilver2...
Jedyna instrukcja do pliku index_body.html jest:
Open: styles/subsilver2/template/index_body.html
Znajdz:
Kod: Zaznacz cały
<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN -->
<br clear="all" />
<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}">Kod: Zaznacz cały
<!-- INCLUDE shout_body.html -->WYNIK KONCOWY:
<!-- INCLUDE shout_body.html -->
<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN -->
<br clear="all" />
<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}">Wiec, niech mi ktos wyjasni, czy ten Shoutbox juz dziala, czy wciaz mamy problem... :]
/SIMON
No ,bo byl blad taki jak zrobilem screena i musialem usunac install
katalog
,bo wywalalo blad ,a nie chcialo stworzyc tabeli :/
katalog
,bo wywalalo blad ,a nie chcialo stworzyc tabeli :/
Nikt nie rozwiazal tego problemu jeszcze?
Mam podobny albo nawet ten sam problem. Po zainstalowaniu shoutoxa poczawszy od wersji 1.0.3 poprzez 1.1 i do 1.2 RC wyswietla mi tylko pasek SHOUTBOX i nic więcej. Prawa w panelu są nadane. I nic. Próbowałem już kilka razy instalować i dalej to samo. please help 
Zapytanie/a SQL wykonane?
Jeżeli chodzi o dodanie tabeli do bazy to jak najbardziej jest wykonane. Może to wina szablonu? Jest trochę inny niż Pro czy Sub.
W proSilver wszystko jest OK?
Dobra mogę powiedzieć, że sie z tym uporałem. Po przeprowadzce na nowy serwer wyglada na to, że jest jest ok. Co było nie tak? Tyle zmieniałem pliki, że po którymś razie zapomniałem dodać
w overall_header.html
P.S Jak by ktoś chciał sobie z nami pograć w mangowego golfa to zapraszam na albatross18.pl
Pozdro dla wszystkich
<!-- IF S_DISPLAY_SHOUTBOX -->
<script type="text/javascript" src="{U_SHOUT_STATIC}"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/editor.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{U_SHOUT}"></script>
<!-- ENDIF -->P.S Jak by ktoś chciał sobie z nami pograć w mangowego golfa to zapraszam na albatross18.pl
Chciałem powiedzieć ,że nadal mam ten problem i za cholere
nie moge dodać shotuboxu. Czy jest ktos chetny kto by w tym pomogl. Nawet za jakas kase bym to dal zrobic.
mam ten sam problem co Ty
tak samo mam na dole shoutbox napis i tyle 
Mam prosilver styl
Mam prosilver styl