Witam. mam problem z forum, a właściwie z awatarami: w konfiguracji forum ustawiłem ścieżkę do uploadu awatarów images/avatars/gallery/uzytkownicy. No i do galerii tak samo, tylko, że bez ostatniego folderu. Gdy próbuję wgrać awatarka wyświetla się tylko napis "awatar użytkownika" Po wrzuceniu awataru i wyświetleniu galerii wgrany awatar pokazuje się ale po wybraniu go jako awatar którego chcę użyć nadal widnieje tylko ten napis. Co więcej po wejściu przez total commandera na serwer forum, nigdzie nie widać tego wgranego obrazka. Wszystkie możliwe foldery na serwerze mają atrybuty 777... Aha, gdy obrazek wrzuci się na serwer ręcznie tzn. wgra się go np. przez TC, to wszystko jest w porządku...
I druga sprawa- czy jest możliwość, jeśli tak, to jaki plik i w którym miejscu zmodyfikować, aby można było wstawić link do własnej strony np. w stopce forum (koło "Ekipy"). Moje forum nie jest jako jedyne na serwerze, ale jest jako "podstrona" od głównej strony (na stronie głównej, do której chcę umieścić link, jest odnośnik do forum).
Z góry dziękuję za pomoc.
Problem z awatarem; linki
Re: Problem z awatarem; linki
Wgrywanie awatarów do głównego katalogu galerii awatarów nie spowoduje, że będą one dostępne w galerii. By utworzyć galerię awatarów musisz w katalogu /gallery/, ręcznie utworzyć podfoldery i do nich wgrać odpowiednie awatary. Nazwy podfolderów będą nazwami kategorii awatarów.
Natomiast jeśli chodzi o standardowe wgrywanie awatarów przez użytkowników, to najlepiej jeśli będą one wgrywane do domyślnego folderu uploadu awatarów, czyli images/avatars/upload. Wtedy nie będzie żadnych problemów.
Ps Nie uznajemy tutaj 2 pytań w jednym temacie.
Natomiast jeśli chodzi o standardowe wgrywanie awatarów przez użytkowników, to najlepiej jeśli będą one wgrywane do domyślnego folderu uploadu awatarów, czyli images/avatars/upload. Wtedy nie będzie żadnych problemów.
Ps Nie uznajemy tutaj 2 pytań w jednym temacie.
Aha, czyli nie ma możliwości, żeby awatary były widoczne zaraz po wgraniu go przez użytkownika forum, czy czegoś nie zrozumiałem??
I sorki za te 2 pytania...
I sorki za te 2 pytania...
Ustaw tak ścieżki jak mówiłem, wtedy użytkownicy będą wgrywać z powodzeniem swoje awatary (które będą pokazywały się w profilach itd.).
Jeżeli chcesz stworzyć galerię awatarów do dodaj odpowiednie podfoldery do images/avatars/gallery/ i wgraj do nich jakieś awatary.
Jeżeli chcesz stworzyć galerię awatarów do dodaj odpowiednie podfoldery do images/avatars/gallery/ i wgraj do nich jakieś awatary.
Nie wiem, czy nadal jest coś źle ustawione, czy jest to wina serwera, albo coś w tym stylu, ale poustawiałem tak jak mówiłeś, ale nadal pokazuje się tylko napis "Awatar użytkownika"... ścieżki są na pewno dobrze ustawione. Opcja "Włącz wgrywanie awatarów" jest na >>tak<<, nie wiem w czym może tkwić problem... 
Jeżeli Twoje forum to te, do którego podałeś adres przy rejestracji to wszystko wygląda ok. Awatary są wyświetlane.
Tak mogłoby się wydawać, ale te awatary są wrzucone ręcznie przez TC na serwer i wybrane z galerii, a jak chcę wrzucić normalnie tzn. tak jak zwykły zarejestrowany użytkownik, to jest już gorzej... 
Daj screen z PA->Konfiguracja forum->Ustawienia awatarów.