Na wstępie chciałbym zwrócić uwagę do administratora tego forum, że jego adres e-mail nie działa, poniżej komunikat wysyłałem z kilku kont:
<admin@phpbb.pl>: host mail.lh.pl[217.172.33.94] said: 511 sorry, no mailbox
here by that name (#5.1.1 - chkuser) (in reply to RCPT TO command)
Chciałem zgłosić problem, że moje stare konto do tego forum phpbb.pl użytkownik "sylwekb" nie działa mimo przypomnienia hasła na forum nie loguje się, mój adres e-mail webmaster@vernet.pl.
Poniżej opis problemu który napotkałem w administracji phpbb 3. Po zainstalowaniu forum na serwerze, próbowałem instalować pomost do joomla aby zintegrować z forum i po instalacji nie mam możliwości zalogowania się na konto admina. Natomiast dostęp do logowania wszystkich użytkowników zwykłych pozostał bez zmian. W czym może tkwić problem? Czy da się jakoś przywrócić ustawienia bez instalacji od nowa forum? Sprawdzałem przez phpmyadmina i w tabeli phpbb_users jest login.
Następna sprawa to wymiana logo na własne, zmieniłem logo w pliku prosilver/imageset/imageset.cfg na
Images
img_site_logo = herb.gif*91*110
i niestety nadal jest logo phpbb, w jakim pliku można to jeszcze zmienić?
Adres forum http://www.rzeczyca.pl/gsi/forum
Problem z logowaniem do panelu admina
Re: Problem z logowaniem do panelu admina
Nie rozumiem, nie możesz zalogować się na swoje konto na forum (konto admina), a zwykły user może się logować?i po instalacji nie mam możliwości zalogowania się na konto admina. Natomiast dostęp do logowania wszystkich użytkowników zwykłych pozostał bez zmian. W czym może tkwić problem? Czy da się jakoś przywrócić ustawienia bez instalacji od nowa forum? Sprawdzałem przez phpmyadmina i w tabeli phpbb_users jest login.
Odświeżałeś zbiór obrazków stylu w PA?Następna sprawa to wymiana logo na własne, zmieniłem logo w pliku prosilver/imageset/imageset.cfg na
Właśnie nie mogę się zalogować do panelu admina, co mogę zrobić aby odzyskać możliwość logowania do panelu admina do administracji forum? Resetowałem hasło i ono nie działa, czy możliwe żeby pomost joomla przemo uszkodził coś w bazie phpbb odcinający możliwość logowania na dane admina?
Rozwiązałem problem z niedziałającym kontem admina, niestety musiałem przeinstalować cały system forum. Nie wiem co się mogło stać.