Tak, instalowałem już wcześniej inne mody i jakoś sobie radziłem, a z shoutboxem niestety niedaro pisze:Instalowałeś MODa z instrukcji z paczki dostępnej na portalu (paczki tego shoutboxa)?
Brak wyswietlania modyfikacji
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: Brak wyswietlania modyfikacji
Pytam się, czy instalowałeś najnowszą wersję MODa?
Ajax ShoutBox 1.0.3
Znalazłem ją na http://www.phpbb.pl oraz na http://www.phpbb.com więc myślę że to dobra wersja
Znalazłem ją na http://www.phpbb.pl oraz na http://www.phpbb.com więc myślę że to dobra wersja
a ustawiles zezwolenia??
Domyślam się że chodzi o prawa wykonywalności nadane plikom. Jeśli o to chodzi, to nie ustawiałem żadnych dodatkowych do shoutboxa, jedynie te, które były wymagane do instalacji forum. Jeśli chodzi o inne zezwolenia to narazie nie wiem o co dokładnie chodzi...kylo_16 pisze:a ustawiles zezwolenia??
Myślę, że kylo_16 bardziej chodziło o zezwolenia forumowe co do shoutboxa.
niestety nie wiem o co chodzi...
może jakieś wskazówki gdzie tego szukać
W opisie instalacji nigdzie nie znalazłem tego...
może jakieś wskazówki gdzie tego szukać
W opisie instalacji nigdzie nie znalazłem tego...
Szczerze mówiąc to nie instalowałem jeszcze tego MODa, ale spróbuj sprawdzić czy w zezwoleniach obojętnie jakiego użytkownika masz opcję dotyczącą shoutbox'a. Jeżeli jest gdzie strona konfiguracji shoutboxa to może tam trzeba zaznaczyć, że ma być shoutbox pokazywany.
w Zezwoleniach nie doszło mi chyba nic nowego, przeszukiwałem 2 razy. Co gorsza nie mam nawet modułu shoutboxa w PA, takiego jak ktoś zamieścił na screenie w pierwszych postach 
Przekopiuj jeszcze raz na serwer pliki shoutboxa -> sprawdź czy dobrze je wgrywasz.
wygląda na to że pliki są ok, zawartość jest identyczna jaką mam na kompie 
zezwolenia -> Globalne zezwolenia -> Zezwolenia grup -> np Administratorzy -> potem wcisnij Zaawansowane zezwolenia i tam bedziesz mial ajax shoutbox
zobacz czy to cos da
zezwolenia nalezy ustawic oddzielnie dla kazdej grupy
a co do modulu shout boxa to sproboj samemu dodac
albo wykonaj jeszcze raz wszystko czasmi moze sie mylic before i after chociaz nie wiem czy to ma jakis wiekszy wplyw czy sie doda przed czy za ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze moze sie to mylic 
-> niestety nie ma żadnego wpisu odnośnie shoutboxakylo_16 pisze:zezwolenia -> Globalne zezwolenia -> Zezwolenia grup -> np Administratorzy -> potem wcisnij Zaawansowane zezwolenia i tam bedziesz mial ajax shoutboxzobacz czy to cos da
zezwolenia nalezy ustawic oddzielnie dla kazdej grupy
before i after są na 100% dobre, sprawdzałem to już kilkakrotnie, w jaki sposób mam sam dodać moduł shoutboxakylo_16 pisze:a co do modulu shout boxa to sproboj samemu dodac![]()
albo wykonaj jeszcze raz wszystko czasmi moze sie mylic before i after chociaz nie wiem czy to ma jakis wiekszy wplyw czy sie doda przed czy za ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze moze sie to mylic
PA -> System -> Zarządzanie modułami -> Panel administracyjny -> Dodaj nowy moduł "Shoutbox", następnie w formularzu ustaw:
- Typ modułu: Moduł
- Rodzic: Główna
- Moduł włączony: TAK,
- Moduł pokazywany: TAK
- W liście modułów poszukaj wpisu shoutbox.
Zatwierdź.
- Typ modułu: Moduł
- Rodzic: Główna
- Moduł włączony: TAK,
- Moduł pokazywany: TAK
- W liście modułów poszukaj wpisu shoutbox.
Zatwierdź.