z plikiem Config.PHP

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Bidzio9
Kontakt:

z plikiem Config.PHP

Post autor: Bidzio9 » 01 października 2007, 22:52

• You have damaged: config.php file !
• File must begin with: <?php and finish with ?> with any other chars (spaces, tabs or new line) before <?php and after ?>
• You must correct the file !
• Remember it is not mistake, if your text editor can not see this space, tab or new line, use other editor with operating multi (CR/LF) format or create new file with clean content.
• Forum will not work correctly with damaged config.php file.

Wyświetla mi taki komunikat przy logowaniu i tylko w tedy plus biała strona. Ładuje jeszcze raz strone i jestem zalogowany. Problem sprowadza się do tego że po dokonaniu poprawek sugerowanych wyżej to okienko wcale nie znika. Co robić??

P.S. Znając moje szczęście już pewnie jest o tym topic ale ja nie umiem szukać. Nigdy nie mogę znaleść tego co potrzebuje. Sorry moderatorzy.
"Każdy normalny człowiek ma od czasu do czasu ochotę splunąć w dłonie, zatrzeć ręce, wywiesić czarną flagę na maszcie i zacząć podrzynać gardła."
Henry Louis Mencken
Bidzio

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 02 października 2007, 10:31

MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Bidzio9
Kontakt:

Post autor: Bidzio9 » 02 października 2007, 10:58

Dzięki za linka. Kontynuuje tutaj gdyż tamten temat jest tylko dla moderatorów. Sprawdziłem mój plik config.php wygląda tak jak wzór tam podany i dalej nie działa.
CO Robić!!!!!!

Właśnie wpadlem jak to obejść.

Jest to banalnie proste!!!!

wystarczy usunąć z pliku login.php (plik w głównym katalogu) formułe
{
print('&bull; You have <u>damaged</u>: <b>config.'.$phpEx.'</b> file !<br />&bull; File must begin with: <b><?php</b> and finish with <b>?></b> with any other chars (spaces, tabs or new line) before <?php and after ?><br />&bull; You must correct the file !<br />&bull; Remember <u>it is not mistake</u>, if your text editor can not see this space, tab or new line, use other editor with operating multi (CR/LF) format or create new file with clean content.<br />&bull; Forum will not work correctly with damaged config.php file.<hr /><br />');
}
i gotowe. wszystko znowu działa.
Dzięki za pomoc.
"Każdy normalny człowiek ma od czasu do czasu ochotę splunąć w dłonie, zatrzeć ręce, wywiesić czarną flagę na maszcie i zacząć podrzynać gardła."
Henry Louis Mencken
Bidzio

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 02 października 2007, 14:02

Twoje rozwiązanie usuwa tylko wyświetlanie komunikatu o tym, więc nie jest to najlepsze rozwiązanie :P
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Bidzio9
Kontakt:

Post autor: Bidzio9 » 02 października 2007, 14:26

Usuwa i owszem
ale tylko ten komunikat był problemem nie plik config.php bo on jest poprawnie stworzony. Sprawdzałem go wiele razy wysyłałem na serwer trybem binarnym i tekstowym nic to nie zmieniało.

Przy mojej znikomej znajomość języka php to było najlepsze rozwiązanie. Dało dużo bo można teraz normalnie logować się na forum. Zanim nie wykasowałem tej formuły nie byłem wstanie się zalogować.

Dla mnie nie ważny jest sposób tylko skutek. Możliwe że nie usunąłem przyczyny pierwotnej tego komunikatu, ale zato wszystko działa i to jest najważniejsze!!!

[ Dodano: 07 Październik 2007, 16:00 ]
Przyznaje że się myliłem nie naprawiło to błędu
Rezultat sprawdzania poprawności plików:
Nazwa pliku [ suma obecna ] > [ suma prawidłowa ] Ilość znaków:
Aktualnie - Oryginalnie
login.php : Zła zawartość ! [ 2661c22175d446e622b5a85263e89e6a ] > [ 9b47ad9fbe418ce13f5fcc7b40f97b3f ] 15219 - 15649 (-430)

Niektóre pliki mają inną zawartość niż oryginalne. Jeżeli nie edytowałeś żadnego pliku oznacza to problem podczas wysyłania plików na serwer.
Spróbuj wysłać ponownie pliki wyświetlone powyżej. Spróbuj użyć trybu binarnego podczas wysyłania.
Porównałem z wzorem na stronie i wysyłałem binarnie i tekstowo na serwer przez TC i dalej wyświetla się ten sam komunikat przy sprawdzaniu poprawności.
Henry Louis Mencken
Bidzio

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”