Domowy serwer - localhost
Domowy serwer - localhost
Wiele osób korzysta zapewne z domowego serwera - localhosta. Jakich programów do tego używacie i z jaką konfiguracją. Ja używam Krasnal Serv 2.7 z konfiguracją: Apache 1.3.33, PHP 4.4, PHP 5.0.2, MySQL 4.4.11. Mam zamiar przejść na Apache z własnoręcznie "doinstalowanymi" dodatkami.
PS. Ostatnio coś jest trochę zastój na forum, więc postanowiłem założyć ten temat:)
PS. Ostatnio coś jest trochę zastój na forum, więc postanowiłem założyć ten temat:)
Webserv, a w nim:
- Apache 2.2.3
- PHP 4.4.4 + SQLite
- PHP 5.1.5 + PECL modules
- MySQL 4.0.26
- MySQL 5.0.24
- MySQL Control Center 0.9.4
- CesarFTP 0.99g
- No-IP 2.2.1
- phpMyAdmin 2.8.2.2
- Apache 2.2.3
- PHP 4.4.4 + SQLite
- PHP 5.1.5 + PECL modules
- MySQL 4.0.26
- MySQL 5.0.24
- MySQL Control Center 0.9.4
- CesarFTP 0.99g
- No-IP 2.2.1
- phpMyAdmin 2.8.2.2
Zapraszam na Forum komputerowe
Darmowe pozycjonowanie. Nie zwlekaj!
Darmowe pozycjonowanie. Nie zwlekaj!
IIS (SMTP + FTP) + php (5.2.0) + mysql (5.0.21) + phpMyAdmin (2.9.1.1) + smtpserver (jako SMTP)
Dodatkowo tak dla testów i zabawy
MySQL Administrator 1.0
no-ip - PL i COM
FileZilla_Server
I ze względu na testowanie kodu php na róznych przeglądarkach:
opera - zawsze znajnowsza
FF - j/w
IE 7.0 - jako standartowa
Kilka kursów php, mysql, html
W planach jest dołożenie klika różnych wersji baz danych aby nie trzymać się tylko mysql.
Serwer jest udostępniany na zewnątrz i jak coś musze pokazać to nie ma żadnego problemu
To tyle jeśli idze o localhosta
Dodatkowo tak dla testów i zabawy
MySQL Administrator 1.0
no-ip - PL i COM
FileZilla_Server
I ze względu na testowanie kodu php na róznych przeglądarkach:
opera - zawsze znajnowsza
FF - j/w
IE 7.0 - jako standartowa
Kilka kursów php, mysql, html
W planach jest dołożenie klika różnych wersji baz danych aby nie trzymać się tylko mysql.
Serwer jest udostępniany na zewnątrz i jak coś musze pokazać to nie ma żadnego problemu
To tyle jeśli idze o localhosta
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
ja mam krasnala ale nie wiem jak go skonfigurować 8) 
Pomagam tylko na forum!
Dla własnego bezpieczeństwa nie pisz na PW, EMAIL, GG, TLEN, JABBER, ICQ
JID: simon231@chrome.pl
Kiedyś na swoim forum napisałem prosty tutorial na temat serva Krasnal: clicksimon231 pisze:ja mam krasnala ale nie wiem jak go skonfigurować
dzięki KdA
//kończymy off-top
//kończymy off-top
Pomagam tylko na forum!
Localhosta na ma VertrigoServ, Krasnal się przy nim chowa ;p Strona projektu http://vertrigo.sourceforge.net/

Na serwer to najlepszym wyborem będzie Debian bądź FreeBSDdmax pisze:A tak obok, to jaki system operacyjny jest w/g was najlepszy?
Dzisiaj się przysiadłem i zainstalowałem Apache 2.2.4 + PHP 5.2.3 + MySQL 5.0.45. Przyznam się, że z załadowaniem MySQL miałem problem, jednak nie to było głównym powodem, że z tego zrezygnowałem. Apache strasznie długo się ładował, co w Vertrigo nie miało miejsca. Drugi minus, to to że wszystkie "komponenty" dużo ważą - Apache 5MB, PHP 22MB, MySQL 44MB, phpMyAdmin 5MB. Ściąganie ich zajęło mi trochę czasu :/ Instalka Vertrigo waży 9MB. Ile wszystko po zainstalowaniu ważyło nie sprawdzałemdaro pisze:ale coś mnie kusi aby postawić coś samodzielnie.