[problem]PHPbb by Przemo
[problem]PHPbb by Przemo
Witam
Mam taki problem z "phpBB modified v 1.12.5 by Przemo" wrzucam pliki na FTP potem odpalam stronkę. I wpisuje dane nazwa Bazy MySql, administrator i całą reszte. Klikam zacznij instalacje no i sciągam plik "config.php" na swój komputer. Wrzucam go na FTP i zastępuje, wszystko tak jak ma być, ale forum sie nie odpala. Wchodze na strone a tam nic po za białym ekranem. Co jest tego powodem?
Może musze usunąć, któryś folder? Tak jak w oryginalnym PHPbb.
Nie mam pojęcia, więc proszę o pomoc.
Mam taki problem z "phpBB modified v 1.12.5 by Przemo" wrzucam pliki na FTP potem odpalam stronkę. I wpisuje dane nazwa Bazy MySql, administrator i całą reszte. Klikam zacznij instalacje no i sciągam plik "config.php" na swój komputer. Wrzucam go na FTP i zastępuje, wszystko tak jak ma być, ale forum sie nie odpala. Wchodze na strone a tam nic po za białym ekranem. Co jest tego powodem?
Może musze usunąć, któryś folder? Tak jak w oryginalnym PHPbb.
Nie mam pojęcia, więc proszę o pomoc.
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Wisnia, instalowałeś od nowa wersję phpBB by Przemo v1.12.5, czy chciałeś swoje zwykłe forum phpBB 2.0.x zaktualizować do by Przemo? Nadaj prawa chmod 666 na plik config.php - podaj mi tutaj jego zawartość (jak wygląda, tylko bez haseł).
Nic nie trzeba usuwać.Wisnia pisze:Może musze usunąć, któryś folder? Tak jak w oryginalnym PHPbb.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów
Chciałem od nowa zainstalować PHP ByPrzemo
Plik confing.php:
<?php
// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysql';
$dbhost = 'SQL06.freemysql.net';
$dbname = 'wisnia';
$dbuser = 'wisnia18';
$dbpasswd = '************';
$table_prefix = 'phpbb_p';
define('PHPBB_INSTALLED', true);
?>
Plik confing.php:
<?php
// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysql';
$dbhost = 'SQL06.freemysql.net';
$dbname = 'wisnia';
$dbuser = 'wisnia18';
$dbpasswd = '************';
$table_prefix = 'phpbb_p';
define('PHPBB_INSTALLED', true);
?>
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Wisnia, pewnie na jakieś darmówce instalujesz.
Nie podoba mi się:

Nie podoba mi się:
Wisnia pisze:$dbhost = 'SQL06.freemysql.net';
Wybrałeś prefix phpbb_p podczas instalacji? Zmieniałeś tą opcję? Powinno być phpbb_Wisnia pisze:$table_prefix = 'phpbb_p';
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Wisnia, korzystasz z jakiegoś darmowego serwera. Wersja phpBB by Przemo ma duże wymagania i z uruchomieniem mogą być problemy. Polecam komercyjne serwery. Jeżeli sobie nie możesz z tym poradzić, to zgłoś się do admina serwera - bo tutaj wina leży po ich stronie.
PS.
Wszystkie pliki wgrałeś z by Przemo v1.12.5 - OK
Config.php ustawiony - OK
Chmod 666 nadany na config.php - OK
Sprawdź jeszcze bazę danych z phpMyAdmini'e czy ona w ogóle jest. Wszystko na to wskazuje, że jest oki - ja Ci pomóc nie umiem. Takie są darmówki
.
PS.
Wszystkie pliki wgrałeś z by Przemo v1.12.5 - OK
Config.php ustawiony - OK
Chmod 666 nadany na config.php - OK
Sprawdź jeszcze bazę danych z phpMyAdmini'e czy ona w ogóle jest. Wszystko na to wskazuje, że jest oki - ja Ci pomóc nie umiem. Takie są darmówki
-
ArturKania
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Jeżeli tak wymaga serwer. Na niektórych serwerach (np. komercyjnych) dane do pliku config.php są dodawane automatycznie.Kaaleth pisze:Po wrzuceniu phpbb by przemo, wypełnij instalke, potem podmień plik config.php