Witam!
Na forum jest ustawione aby przy rejestracji nowych użytkowników trzeba podać kod (taj jak na tym forum). Kilka dni temu przestało to działać (kod przestał się pokazywać) i zostałem zmuszony do rezygnacji z tej formu zabezpieczenia. Myśląc że jest to wewnętrzny błąd skryptu używanego przeze mnie, używając panela administracyjnego zrobiłem kopię bazy danych i przeinstalowałem skrypt na serwerze. Reinstalacja nie dość, że nie pomogła, to jeszcze nie mogę przywrócić bazy danych (też przez panel admina) bo wyskakuje jakiś błąd. Muszę w pierwszej kolejności odzyskać bazę, jej brak nawet nie wchodzi w rachubę!
Proszę o szybką odpowiedź.
nie pokazuje się kod
kilka minut o tym pisalem. kopie bazy robi się tylko przy pomocy phpmyadmina. nigdy przy użyciu PA. obecnie wgraj kopie bazy sql przez phpmyadmina. wgraj (nie instaluj) nowe czyste forum. coś odzyskasz a barakujace tabele będziesz dodawał ręcznie przy pomocy phpmyadmina. roboty masz sporo ale jakieś szanse powodzenia też.
nie opisałeś nawet dlaczego kod przestal działąć. samo się nie psuje. ktos coś robił. nic nie opowiesz tylko każesz wyciagać stroje magów i znalesć lekarstwo. oto lekarstwo.
[ Dodano: 14 Luty 2007, 16:49 ]
no i autor napisał:
nie opisałeś nawet dlaczego kod przestal działąć. samo się nie psuje. ktos coś robił. nic nie opowiesz tylko każesz wyciagać stroje magów i znalesć lekarstwo. oto lekarstwo.
[ Dodano: 14 Luty 2007, 16:49 ]
do konkurencji ?? a dlaczego nie link tutajeszy ??Shark pisze:Szukaj tu
no i autor napisał:
lubek pisze:Kilka dni temu przestało to działać (kod przestał się pokazywać
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
nie za bardzo o to mi chodziłoShark pisze:Szukaj tu
co do tej odpowiedzi... magiem nie jestem, wiem też że samo się nic nie psuje, ale gdybym wiedział dlaczego się tak stało, to nie pisałbym na tym wspaniałym forum... czyż nie?mateusz pisze:nie opisałeś nawet dlaczego kod przestal działąć. samo się nie psuje. ktos coś robił. nic nie opowiesz tylko każesz wyciagać stroje magów i znalesć lekarstwo. oto lekarstwo.
a stało się coś niesamowitego mój drogi mateuszu, pewnego wieczoru dostałem info, że rejestracja nie działa, wszedłem na swoje forum, sprawdziłem i okazało się, że kod się nie wyświetla i dla ścisłości - nie grzebałem w kodzie forum, nie zmieniałem żadnych ustawień na forum, nie zmieniły się nagle ustawienia na serwerze z którego korzystam, wnioskuję też że fizycznie serwerowi się też nic nie stało...
więc z góry dziękuję za pomoc która jest bezużyteczna...
dlaczego inni tak nie piszą ??lubek pisze:na tym wspaniałym forum
jak juz pisałem sami się nic nie dzieje. czyli sprawdź czy w plikach tpl jest wszystko poprawnie. (opis jest na TYM forum
no i oczywiście sprawdź czy w PA jest zalączone potwierdzanie obrazkiem.
jeśli nadal nie będzie obrazka to masz 2 wyjścia:
- wyłączyć obrazek i zapomnieć o problemie.
- zacząć szukać w plikach php. zrobić sobie kopie tych plików obecnych a pliki do rejestracji nadpisać z oryginalnej paczki phpbb. (oczywiście twojej wersji)
zakładam że masz wersje najnowszą 2.0.22 Jeśli nie to odrazu aktualizuj. Napewno nie zaszkodzi.
wersja zaktualizowana w momencie gdy powstał problem - pomyślałem że to pomoże, później faktycznie wyłączyłem obrazek.
nie rozumiem jednak po co mam grzebać głębiej, skoro tylko ja mam tam dostęp a nic nie zmieniałem, a jak sam powiedziałeś... samo się nic nie dzieje
jest to równoznaczne z błędem w phpbb lub nagłą zmianą ustawień boo.pl 
nie rozumiem jednak po co mam grzebać głębiej, skoro tylko ja mam tam dostęp a nic nie zmieniałem, a jak sam powiedziałeś... samo się nic nie dzieje
to sam sobie odpowiedzialeś.lubek pisze:nie rozumiem jednak po co mam grzebać głębiej, skoro tylko ja mam tam dostęp a nic nie zmieniałem, a jak sam powiedziałeś... samo się nic nie dzieje jest to równoznaczne z błędem w phpbb lub nagłą zmianą ustawień boo.pl
zrób kopie plików i bazy a potem nadpisz pliki oryginalnymi plikimi z phpbb. musi się pojawić obrazek bo będą nowe pliki. Zobacz czy to pomoże.