polskie ogonki

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
fiutaggio
Kontakt:

polskie ogonki

Post autor: fiutaggio » 28 grudnia 2006, 15:33

witam wszystkich szukalem po forum ale nie za bardzo moglem znalezc odpowiedzi na moj problem wiec pisze pojawia sie to tylko jak sie probuje dodac posta z ogonkami czyli polskimi literowkami posta dodaje ale wywala blad, dostaje cos takiego :

Could not insert new word matches

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 5739, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('shit', 'zwracam', 'honor', 'faktycznie', 'cos', 'sprobuje', 'pogadac', 'chlopakami', 'phpbb', 'dziwne', 'niby', 'posta', 'wrzuca', 'wywala', 'komunikat', 'napisze', 'moze', 'oni', 'cuś', 'wymysla')

Line : 251
File : functions_search.php

a teraz szczegoly

kodowanie bazki utf-8
system porownan dla polaczenia latin 2
system porownan latin 2
php 2.0.21pl
mysql 4.1.21-standard
uprawnienia dla plikow odpowiednie dla includes i db 777

no i to tyle ma ktos jakies sugestie ??
pozdrawiam
great fiutaggio pis

Awatar użytkownika
emilek
Kontakt:

Post autor: emilek » 28 grudnia 2006, 16:46

Zmień kodowanie w bazie danych na latin_1 lub latin1_swedish_ci. Powinno pomóc.
tgboard.pl -> Nieoficjalne polskie forum fanów edycji Top Gear.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 28 grudnia 2006, 16:49

fiutaggio pisze:php 2.0.21pl
nie ma czegoś takiego. obecnie php to wersja co najmniej 5 :D
fiutaggio pisze:phpbb_search_wordmatch
naprawa i optymalizuj tą tabele w phpmyadminie
jeśli nie pomoże to wyczyść jej zawartość i odbuduj specjalnym modem (do znalezienia na forum)

i moja rada. zainstaluj moda który wyszukuje posty w tabeli posts_text i problem zniknie a baza sql zmniejszy się o około 50% :D - też program do znalezienia na forum
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

fiutaggio
Kontakt:

Post autor: fiutaggio » 31 grudnia 2006, 15:43

kodowanie na swedish nic nie dalo w dodatku wychodzi to ze dodaje post normalnie ale nie zlicza ich na koncie usera probowalem naprawa i optymalizacja nic nie daje php chodzilo mi tu o wersje phpbb
php mam w wersji 4.4.3
jakies inne pomysly ?
great fiutaggio pis

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 31 grudnia 2006, 16:20

fiutaggio pisze:jakies inne pomysly ?
pisałem:
mateusz pisze:jeśli nie pomoże to wyczyść jej zawartość i odbuduj specjalnym modem (do znalezienia na forum)
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

fiutaggio
Kontakt:

Post autor: fiutaggio » 08 stycznia 2007, 22:01

to nic nie dalo czuje ze to wina kodowania abo zrobilem taki myk ze zainstalowalem czyste forum i posta chcialem dodac i to samo wyskakuje inne pomysly ?? te barany z hostingu pisza ze oni podobno nie moga kodowania mysqla zmienic :/
great fiutaggio pis

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”