witam wszystkich szukalem po forum ale nie za bardzo moglem znalezc odpowiedzi na moj problem wiec pisze pojawia sie to tylko jak sie probuje dodac posta z ogonkami czyli polskimi literowkami posta dodaje ale wywala blad, dostaje cos takiego :
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 5739, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('shit', 'zwracam', 'honor', 'faktycznie', 'cos', 'sprobuje', 'pogadac', 'chlopakami', 'phpbb', 'dziwne', 'niby', 'posta', 'wrzuca', 'wywala', 'komunikat', 'napisze', 'moze', 'oni', 'cuś', 'wymysla')
Line : 251
File : functions_search.php
a teraz szczegoly
kodowanie bazki utf-8
system porownan dla polaczenia latin 2
system porownan latin 2
php 2.0.21pl
mysql 4.1.21-standard
uprawnienia dla plikow odpowiednie dla includes i db 777
no i to tyle ma ktos jakies sugestie ??
pozdrawiam
polskie ogonki
polskie ogonki
great fiutaggio pis
Zmień kodowanie w bazie danych na latin_1 lub latin1_swedish_ci. Powinno pomóc.
tgboard.pl -> Nieoficjalne polskie forum fanów edycji Top Gear.
nie ma czegoś takiego. obecnie php to wersja co najmniej 5fiutaggio pisze:php 2.0.21pl
naprawa i optymalizuj tą tabele w phpmyadminiefiutaggio pisze:phpbb_search_wordmatch
jeśli nie pomoże to wyczyść jej zawartość i odbuduj specjalnym modem (do znalezienia na forum)
i moja rada. zainstaluj moda który wyszukuje posty w tabeli posts_text i problem zniknie a baza sql zmniejszy się o około 50%
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
pisałem:fiutaggio pisze:jakies inne pomysly ?
mateusz pisze:jeśli nie pomoże to wyczyść jej zawartość i odbuduj specjalnym modem (do znalezienia na forum)
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info