Nowy Firefox 2 już jest!

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Nowy Firefox 2 już jest!

Post autor: phpBB Assistant » 29 października 2006, 00:33

Witajcie!

Jak Wam się podoba nowa wersja firefoxa?
http://www.firefox.pl :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 29 października 2006, 08:36

Z nowego firefoxa korzystam już od wersji beta 2. Programiści dobrze się spisali. W wyglądzie wiele się nie zmieniło, ale w funkcjonalności nawet sporo. Bardzo podoba mi się wbudowanie słownika. Co tu dużo mówić, najlepiej samemu przetestować :wink:
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
Alien
Kontakt:

Post autor: Alien » 29 października 2006, 08:59

Jeżeli dobrze pamiętam to używam go od 4 dni. Świetny słownik, fajny standardowy styl :), funkcjonalność, poprawione karty. Dlaczego zrezygnowałem z niego i przesiadłem się na 1.5.0.7? FF2 włącza mi się raz na dwa razy - czyli odpala się co drugi raz. Poczekam na bardziej stabilną wersję :)

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 29 października 2006, 10:21

Korzystam również od wersji beta 2.
Wbudowany słownik, przywracanie sesji, otwarcie zamkniętych kart! po prostu bez konkurencja...

Wiem, przywracanie sesji było w operze, ale na pewno nie było tam otwarcia zamkniętej zakładki :) (prawy guzik myszki na prawym końcu pasku kart i "Cofnij zamknięcie kart"), ni słownika
buu :P

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 29 października 2006, 10:44

Ja czekałem już na oficjalną wersję Firefox 2 - nie miałem wersji beta. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest ten słownik. Według mnie jest to najlepsza przeglądarka :) Nie pamiętam ostatnio kiedy korzystałem z IE, chyba wtedy jak dane forum działa pod IE a nie funkcjonuje pod FF :lol:
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony

Post autor: Betrayal » 29 października 2006, 16:00

Mi bardzo podoba się Firefox 2 i ja też, tak jak KdA, używam od wersji BETA :)

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 07 listopada 2006, 15:32

Microsoft Firefox 2007 Professional Edition

Microsoft współpracuje z Novellem, wysyła torty z okazji kolejnych wersji dla ekipy Firefoksa, może więc nasunąć się pytanie jak by to było gdyby koncern z Redmond przejął popularnego liska :-)

Są tacy, którzy nie tylko zadają sobie to pytanie ale nawet próbują na nie odpowiedzieć. Wszystkich zainteresowanych jedną z koncepcji rozwoju przeglądarki Microsoft Firefox zapraszamy na stronę msfirefox.com. Można tam zobaczyć bardzo ciekawą stronę tegoż produktu, zawierającą wszelkie niezbędne elementy promocyjne, łącznie ze spotem reklamowym :-)

Zapraszamy, uśmiech gwarantowany :-)
Źródło: dobreprogramy.pl

Co o tym sądzicie? Mam nadzieję że do takiego czegoś nigdy nie dojdzie i Firefox dalej będzie darmowy wydawany pod znakiem Mozilli.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
paulo
Kontakt:

Post autor: paulo » 09 listopada 2006, 18:02

taa bardzo fajna przegladarka wlasnie ja uzywam ;P
Pozdrawiam, paulo
Zapraszam na: egrafol.info

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 10 listopada 2006, 15:40

Ja Mozilli Firefox 2 używam także od wydania bety 2, zmiany są widoczne.
Najbardziej podoba mi się przywracanie sesji, co było już dawno w Operze, ale także kierunek ku ochronie użytkownika w sieci przed phisingiem.
Wygląd nowej wersji także mi się podoba, jednak mam małą niechęć do nowych ikonek (nowa karta, nowe okno itp.), są trochę mało wyrażne i ze starej wersji bardziej mi się podobały.
Przeglądarka otwiera się też dość szybko, co może się podobać osobom, ktore pracują na słabszych maszynach.
Jak wspomniałem na początku zmiany są widoczne ale wydaje mi się, że nie są one aż tak wielkie, na co się zapowiadało.
KdA pisze:Co o tym sądzicie? Mam nadzieję że do takiego czegoś nigdy nie dojdzie i Firefox dalej będzie darmowy wydawany pod znakiem Mozilli.
Microsoft chcę być poprostu we wszystkim najlepszy i do tego dąży.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 15 listopada 2006, 22:15

Co o tym sądzicie? Mam nadzieję że do takiego czegoś nigdy nie dojdzie i Firefox dalej będzie darmowy wydawany pod znakiem Mozilli.
IMHO to ściema szyta grubymi nićmi...
Gdzieś czytałem artykuł podsumowywujący obie strony: msfirefox.com i msfirefox.net -> obie mają reklamy AdSense, ale zarejestrowane na innych użytkowników.
Na jedej z nich jest do pobrania IE7, zaś na drugiej FF 2.0 (zamiast wspomnianego MS Firefox 2007 oc jest totalną ściemą).

Fakt faktem dziwne jest, że jeszcze ani mozilla, ani micro$osft nie upomniało się o prawa autorskie, wykorzystanie logosów itp...
buu :P

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 16 listopada 2006, 15:34

TrAvIkK pisze:Fakt faktem dziwne jest, że jeszcze ani mozilla, ani micro$osft nie upomniało się o prawa autorskie, wykorzystanie logosów itp...
Może jednak te strony do nich należą ;)

logik

Post autor: logik » 26 listopada 2006, 20:17

Nie słyszałem o nowej wersji ale warto go teraz wypróbować jeżeli jest okazja :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”