Jak włożyć czat lub shautbox na moje forum

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
Matek
Kontakt:

Jak włożyć czat lub shautbox na moje forum

Post autor: Matek » 14 czerwca 2005, 16:48

Jak włożyć czat lub shautbox na moje forum :?: :?:
Star Wars

MdK
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: MdK » 14 czerwca 2005, 17:03

Pobierasz hack i instalujesz go?

Chat ->

http://phpbb2.pl/download.php?d=248

SB ->

http://phpbb2.pl/download.php?d=107

Instalacja hacków ->

http://phpbb2.pl/faq.php?faq=1

Awatar użytkownika
Duch Forum
Kontakt:

Post autor: Duch Forum » 14 czerwca 2005, 19:12

Temat dotyczący ShoutBox'a był niedawno poruszany na forum. Poszukaj go.

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 19 czerwca 2005, 10:33

Temat dotyczący shoutboxa faktycznie jest na tym forum, ale jest zamknięty :? więc pytam tutaj - mam forum na lycosie, gdzie phpmyadmin występuje jako php4u i tam jest takie pole tekstowe pod listą tabel, gdzie zawsze wklepuję te różne create table itd. Co w przypadku shoutboxa? Tam jest następująca lista poleceń związanych z sql:
CREATE TABLE phpbb_shoutbox (
id int(11) NOT NULL auto_increment,
sb_user_id int(11) NOT NULL,
msg varchar(255) NOT NULL,
timestamp int(10) unsigned NOT NULL,
sb_username varchar(255) NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);

CREATE TABLE phpbb_shoutbox_config (
config_name varchar(255) NOT NULL,
config_value varchar(255) NOT NULL,
PRIMARY KEY (config_name)
);

INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_guest_view','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_guest','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_delete_all','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_delete','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_edit_all','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_edit','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_bbcode','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_smilies','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('links_names','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('make_links','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('count_msg','100');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('delete_days','30');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('text_lenght','500');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('word_lenght','90');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('date_format','D G:i');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('date_on','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shoutbox_on','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shout_width','630');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shout_height','130');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('banned_user_id','');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('banned_user_id_view','');
Czy mam wlepić to jak leci wszystko do tego pola?? Naraz?? Czy może create table osobno, a potem te inserty razem? A może każdy insert osobno?? Z góry thx za odpowiedź, pozdrawiam.
Zupełny ignorant informatyczny a założył i prowadzi forum w phpBB:):):)

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 19 czerwca 2005, 16:42

Z powyższym już sobie poradziłem, ale mam inny problem:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config');

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
// Shoutbox mod
define('SHOUTBOX_CONFIG_TABLE', $table_prefix.'shoutbox_config');
define('SHOUTBOX_TABLE', $table_prefix.'shoutbox');
Nie ma takiego czegoś w tym pliku!! :/ Co mam robić?? Nie ma też żadnego fragmentu z podobnymi elementami, ani jednego słówka, tylko define jest, ale w zupełnie niepodobnej frazie. Co mam robić?????????
Zupełny ignorant informatyczny a założył i prowadzi forum w phpBB:):):)

Awatar użytkownika
Wojtek323

Post autor: Wojtek323 » 31 października 2006, 20:53

pomózcie mi dodać chat na istniejące forum tylko punkt po punkcie bo niemoge dać sobie rady a jak patrze na te cyferki to niejestem z tego ani głupi ani mądry. :?
za jaką kolwiek pomoc będe wdzięczny 8) 8) 8)

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 31 października 2006, 21:32

Wojtek323 wszystko znajdziesz na forum. Takich tematów jest mnustwo. Wystarczy tylko troszkę poszukać.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
Wojtek323

Post autor: Wojtek323 » 01 listopada 2006, 00:27

jako moderator lepiej znasz to forum mógłbyś mnie pokierować. Szukam szukam i nic nie rozumiem bo wszysce piszą jakimiś szyframi
np. jak to powyżej

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 01 listopada 2006, 07:44

Wojtek323 Polecam dla Ciebie dział FAQ i temat Jak instalować modyfikacje? Inne też Ci się mogą przydać, ale ten przeczytaj najpierw :wink:
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Filu

Post autor: Filu » 02 listopada 2006, 22:40

przeciez cale sql jest razem... czy myslisz, ze Przemo robilby instalke z pytaniem, ktore trzeba rozdzielac? ale mniejsza z tym. szukaj se tutaj...

Awatar użytkownika
Wojtek323

Post autor: Wojtek323 » 04 listopada 2006, 00:19

KdA pisze:Wojtek323 Polecam dla Ciebie dział FAQ i temat Jak instalować modyfikacje? Inne też Ci się mogą przydać, ale ten przeczytaj najpierw :wink:
Przeczytałem chyba wszystko i mam pewne problemy.
Po nadpisaniu plików całe menu forum gra ale gdy włącz czat wyskakuje mi błąd ogólny
Posiadam forum-http://www.phpbb2.pl/download.php?d=453
hack który chce dodać-http://www.phpbb2.pl/download.php?d=258

Could not check session for Ghosts

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'wojtek321_uk_db.phpbb_chatbox_session' doesn't exist

DELETE FROM phpbb_chatbox_session WHERE lastactive < '1162608198'

Line : 37
File : chatbox_config.php

o co w tym chodzi.
Za pomoc z góry dziękuje.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 listopada 2006, 10:55

Wojtek323 jedno ost. już masz i prosisz sie o 2 za to samo. blok i zwiększenie mojej uwagi na ciebie w kierunku 2 ost.

szukaj
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”