POMOC W ODZYSKANIU FORUM
POMOC W ODZYSKANIU FORUM
Mam wielki problem.
Wczoraj zachcialo mi sie zainstalowac shoutbox`a na moim forum. No ale zrobiłam jedna głupia rzecz. Nie skopiowalam przed tymi zabiegami ani bazy forum ani tez plików.
A poniewaz instalacja shoutboxa nie poszla tak jak pojsc miala, stala sie rzecz tragiczna. Moje forum przestalo istniec. I bardzo prosze o pomoc.
Wszystkie pliki siedza na serwerze, baza sql tez jest.
Przy probie wejscia na strone forum dostaje komunikat:
phpBB : Critical Error
Could not get theme data for themes_id []
co zrobic zeby znowu bylo dobrze ?
Wczoraj zachcialo mi sie zainstalowac shoutbox`a na moim forum. No ale zrobiłam jedna głupia rzecz. Nie skopiowalam przed tymi zabiegami ani bazy forum ani tez plików.
A poniewaz instalacja shoutboxa nie poszla tak jak pojsc miala, stala sie rzecz tragiczna. Moje forum przestalo istniec. I bardzo prosze o pomoc.
Wszystkie pliki siedza na serwerze, baza sql tez jest.
Przy probie wejscia na strone forum dostaje komunikat:
phpBB : Critical Error
Could not get theme data for themes_id []
co zrobic zeby znowu bylo dobrze ?
- TrAvIkK
- Zasłużony
To już któryś Twój post, nic nie wnoszący do tematu.tan pisze:Włanczas instalke SB i robisz wszystko na odwrót czyli jak miałeś wklepić to usuń wklejony tekstitp. Rozumiesz?
Uważaj, zobacze jeszcze jeden i ban.
Nie posiadasz żadnej wiedzy phpBB, a pomagasz - na siłę.
Pusta klamerka przy theme_id oznacza, że coś naprawde się wykrzaczyło.Could not get theme data for themes_id []
Usunąłeś może styl subSilver ?
Jeżeli nie, to wejdź do phpMyAdmina (nie musze tłumaczyć jak?) i wykonaj zapytania:
Kod: Zaznacz cały
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '2' WHERE CONVERT( `config_name` USING utf8 ) = 'default_style' LIMIT 1 ;Kod: Zaznacz cały
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '1' WHERE CONVERT( `config_name` USING utf8 ) = 'override_user_style' LIMIT 1 ;buu 
ja bym jeszcze proponował posprawdzać wielkość liter w nazwach stylu i plikach css, cfg
potem kolejna możliwosć to porównaj czy zawartość
tabela config kolumna default_style
tabela users kolumna user_style w twoim profilu
są takie same i czy w tabelach istnieje też styl o takim id (themes_id) ja te w tabelach wcześniejszych
potem sprawdzasz czy faktycznie styl o nawie któa kryje się pod tym id istnieje na serwerze w folderze templates (wielkość liter ma znaczenie)
potem kolejna możliwosć to porównaj czy zawartość
tabela config kolumna default_style
tabela users kolumna user_style w twoim profilu
są takie same i czy w tabelach istnieje też styl o takim id (themes_id) ja te w tabelach wcześniejszych
potem sprawdzasz czy faktycznie styl o nawie któa kryje się pod tym id istnieje na serwerze w folderze templates (wielkość liter ma znaczenie)
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
- TrAvIkK
- Zasłużony
To niezabardzo czas i miejsce do kłótni, ale mateusz IMHO błąd nie polega na tym, że w bazie jest zapisany zły styl bo przecież błąd zwraca themes_id [ ] a nie themes_id [ X ] gdzie X to liczba...
lakalak w takim razie sorry ;p
Nie, poptostu wrzuć czyste pliki phpBB bez pliku config.php !
Nie trzeba instalować itp.
lakalak w takim razie sorry ;p
Nie, poptostu wrzuć czyste pliki phpBB bez pliku config.php !
Nie trzeba instalować itp.
buu