Problem z instalacją phpbb by pawełek v.2

To forum przeznaczone jest do dyskusji i zgłaszania problemów z modyfikowanym phpBB 2.0.x (np. phpBB2 modified by Przemo).
Awatar użytkownika
Siusiak25

Problem z instalacją phpbb by pawełek v.2

Post autor: Siusiak25 » 02 września 2006, 18:40

Witam
Mam taki problem po instalacji:
phpBB : Critical Error

Could not query shoutbox config information

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'krupcio.phpbb_teskshoutbox_config' doesn't exist

SELECT * FROM phpbb_teskshoutbox_config

Line : 228
File : common.php
jaki zapytanie musze wykonac :?: Czy musze jeszcze cos zrobic :?:

EDIT:
Na server wrzuciłem plkiki modyfikacji bez config.php , install i contrib

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 02 września 2006, 19:39

nie ma tabeli
Siusiak25 pisze:'krupcio.phpbb_teskshoutbox_config' doesn't exist
dodaj ją z zapytań sql
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
Siusiak25

Post autor: Siusiak25 » 02 września 2006, 20:15

mateusz
A mozesz mi podac kod zapytania :?: Bo ja w SQL to cieniasik jestem :oops:

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 02 września 2006, 20:29

nie znam modyfikacji to raczej z pamięci nie napisze

daj tutaj w załączniku całą modyfikacje albo skąd można ściągnąć to poszukam coto ma być.

dodatkowo przenosze do odpowiedniego działu
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
Siusiak25

Post autor: Siusiak25 » 02 września 2006, 20:32

mateusz
To jest ta modyfikacja:
viewtopic.php?t=2584&start=0

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 02 września 2006, 20:44

co do błędu który podałeś to:

Kod: Zaznacz cały

CREATE TABLE phpbb_shoutbox_config ( 
    config_name varchar(255) NOT NULL, 
    config_value varchar(255) NOT NULL, 
    PRIMARY KEY (config_name)
);

INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_guest_view','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_guest','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_delete_all','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_delete','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_edit_all','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_edit','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_bbcode','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_smilies','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('links_names','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('make_links','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('count_msg','100');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('delete_days','30');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('text_lenght','500');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('word_lenght','90');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('date_format','D G:i');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('date_on','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shoutbox_on','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shout_width','630');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shout_height','130');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('banned_user_id','');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('banned_user_id_view','');

jednak zakładam że mogą się pojawić inne braki bo pliki instalacyjne tej modyfikacji nie dodają odpowiednich tabel. w tym pliku są inne zapytania gdyby były potrzebne

http://namekpower.voo.pl/bb/to_pawelek.sql

pamiętaj że jesli trzeba to zmien prefix phpbb_ :D - tak dla przypomnienia bo potem są problemy :D

Awatar użytkownika
Siusiak25

Post autor: Siusiak25 » 03 września 2006, 10:30

mateusz
Czyli musze to:
wkleić do zapytań phpmyadmin razem czy osobno :?:

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 03 września 2006, 11:14

możesz generalnie wkleić wszystko za jednym podejściem. jednak jeśli pojawią się błędy to wtedy wykonuj po jednym zapytaniu

PS zapytanie kończy się ;

Zablokowany

Wróć do „Zmodyfikowane phpBB”