Problem z forum.

To forum przeznaczone jest do dyskusji i zgłaszania problemów z modyfikowanym phpBB 2.0.x (np. phpBB2 modified by Przemo).
RLKP

Problem z forum.

Post autor: RLKP » 11 sierpnia 2006, 12:49

Występuje u mnie problem z forum. Chodzi o to, że czasem nie można nic zrobić, tzn. napisać postu, wejść na podfora czy wątki. U mnie w FF objawia się tym, ze wysakuje okienko z zapisem plików takich jak: viewtopic.php, post.php itd.... A u innych np.

Kod: Zaznacz cały

"Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki."
Moglibyście pomóc?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 sierpnia 2006, 13:55

po pierwsze sprawdź na innej przeglądarce a po drugie to wina serwera a nie phpbb

edit:
co do tego ściągania to też istniał już kiedyś taki temat. posukaj a jak nie znajdziesz to pomyślimy :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

RLKP

Post autor: RLKP » 11 sierpnia 2006, 14:06

Szukałem szukałem i... nic nie znalazłem :roll:

Mógłbyś (albo inna osoba) cos poradzić, bo głównie chodzi o to ściąganie plików :evil:

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: najko » 11 sierpnia 2006, 14:20

wina serwera jak napisal mateusz po drugie zmien nazwe tematu bo wydaje mi sie ze kazdy kto tu zadaje pytanie ma problem z forum!
Boskie narzędzia:
Szukajka | google | Baza wiedzy | Regulamin forum

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 11 sierpnia 2006, 16:13

RLKP, skoro korzystasz z darmowego serwera to już Twoja wina. Wiadomo jak darmówki funkcjonują. A jeszcze jak masz na nich phpBB by Przemo :)

Wybierz komercyjny serwer, to rozwiąże Twój problem :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

RLKP

Post autor: RLKP » 11 sierpnia 2006, 16:36

No cóż... Musze was rozczarować. Serwer mam wykupiony w firmie Netlook.pl.

Czyli nic nie poradzicie?

Aha... Niektórym pojawia się poprostu biała strona, a dopiero po odświeżeniu pojawia się forum. Naprawde nikt nie może poradzić :?: :|

EDIT:

Może na to nie wyświetlanie forum mieć wpływ RSS :?:

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 11 sierpnia 2006, 17:36

RLKP, podaj adres forum :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!

RLKP

Post autor: RLKP » 11 sierpnia 2006, 17:59

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 11 sierpnia 2006, 23:53

RLKP, u mnie Twoje forum działa. Możesz zrobić jeszcze jedną rzecz, aby przyspieszyć jego działanie. Wejdź do PA->Ogólne->Style->Konfiguracja-> i tam powinieneś mieć taką opcję jak "sprawdzaj błędy podczas kompilacji" - zaznacz opcję "Wyłączone". Pamiętaj także o optymalizacji bazy danych.

RLKP

Post autor: RLKP » 15 sierpnia 2006, 21:03

Jeszcze jedno.. Czym może byc spowodowany taki błąd:

Kod: Zaznacz cały

Warning: mysql_connect(): User marco_marco has already more than 'max_user_connections' active connections in /home/marco/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 15 sierpnia 2006, 21:44

dziadowskim serwerem

twoje konto jest obciążone w 100 procentach i nikt więcej nie może wejsć na forum. zmień serwer bo darmowe serwery nie nadają się na forum przema.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

RLKP

Post autor: RLKP » 16 sierpnia 2006, 14:21

Już wyżej napisałem, ze to nie jest daromwy serwer.

Mam wykupiony pakiet Prestige w firmie Netlook.pl :roll:

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 16 sierpnia 2006, 14:30

RLKP, wiem, że masz hosting w Netlook.pl. Błędy, które tutaj nam pokazujesz pochodzą z winy serwera. Więc z tym problemem kieruj się do administratorów netlook.pl :)

RLKP

Post autor: RLKP » 16 sierpnia 2006, 17:57

Heh... Już skontakowałem się z adminami i wiem, to co wy mi napsialiście, to jest wina serwera. Troche zły jestem, bo czytałem i w sumie miał dobre opinie, a tu klapa :evil: :roll:

Dobra, jeszcze takie pytanie (nie chce zaśmiecać forum nowymi wątkami):
Da się przywrócić usunięty wątek, tzn. nie wiem czy usunięty, bo moderatorzy nie usunęli, forumowicze nie mogą usówać postów i wątków, a dosyć ważny wątek znikną. Da się coś na to poradzić :?: :roll:

EDIT:

Wątek jest, tylko nie widać go na forum... Tzn. udało mi się go znaleść w moderacji forum, jest do niego normalny adres, ale z forum go nie widać :roll:

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 16 sierpnia 2006, 20:14

przeprowadx synchronizacje fo w PA

a przy okazji 1 temat = 1 problem.

ekipo gdzie jesteś

Zablokowany

Wróć do „Zmodyfikowane phpBB”