Przeniesienie bazy danych.

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
mcsis
Kontakt:

Przeniesienie bazy danych.

Post autor: mcsis » 14 lipca 2006, 11:54

Sprawa wyglada tak: Mialem forum na jednym serwerze zrobilem kopie bazy danych i chce ja przenesc na inny server. Czy na tym drugim serverze musze podac identyczne dane jak na 1 (nick administratora, jego mail, haslo, prefix) czy jest to obojetne bo po wgraniu bazy danych i tak mi sie to zmieni i bedzie jak na 1 serwerze?

Gdzie wgrac ten plik "phpbb_db_backup.sql"?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 14 lipca 2006, 12:34

po wgraniu kopi bay na nowy serwer będziesz mial tam takie same informacje jak na sterej wersji (login, hasło i wszystkie inne ustawienia)

a co do pliku to jego zawartosć trzeba wgrać przy pomocy phpmyadmina do bazy sql.
phpmyadmin dostępny jest na 99,9% serwerów w internecie obsługujących baze sql
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

mcsis
Kontakt:

Post autor: mcsis » 15 lipca 2006, 12:12

mateusz pisze:po wgraniu kopi bay na nowy serwer będziesz mial tam takie same informacje jak na sterej wersji (login, hasło i wszystkie inne ustawienia)

a co do pliku to jego zawartosć trzeba wgrać przy pomocy phpmyadmina do bazy sql.phpmyadmin dostępny jest na 99,9% serwerów w internecie obsługujących baze sql
Czyli jak? IMPORT? Nie dziala... Prosilbym zeby mi to troszke bardziej wytlumaczyc lopatologicznie :)

Czy ma znaczenie ze prefix na wczesniejszym serwerze byl inny?

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 15 lipca 2006, 12:37

mcsis, szukaj trochę na forum. Jest bardzo dużo na ten temat! Nikt nie będzie 100 razy to samo pisał.

Zamykam!
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”