Kradzież e-maila i konta w grze

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Kradzież e-maila i konta w grze

Post autor: TrAvIkK » 04 czerwca 2006, 17:49

Witam.

Dzisiaj ukradl mi konto na pewnej grze, której tutaj nie wymienie, poprzez "odgadnięcie" hasła na e-mail'a, oraz wyslanie "zapomnianego hasła", na ów skradzionego mejla (podejrzewam, że znał osobnik odpowiedź na pytanie, i mój wiek). Stało się to dwa razy dzisiaj! Najpierw zmieniłem sobie hasło na stare (około 10:00) i teraz, około 17:00 zmieniłem pytanie, odpowiedź oraz hasło na zupełnie inne.

Czy jest możliwośc, czy mam prawo do podjecia kroków, by koleś za to "zapłacił" ? Nie interesuje mnie to, czy będę ciągnięty po sądach itp itd, ważne by koleś "zapłacił" za to co zrobił.

Wystosowałem już mejla do serwisu o2.pl (gdzie mam ów e-maila), i opisałem sytuacje, zadając pytanie czy moge się starac o podjęcie kroków w tej sprawie...

Zwracam się do was o rady w tej sprawie, bo zdarzyło mi się to pierwszy raz.

rgrds/TrAvIkK
buu :P

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 czerwca 2006, 19:00

obawiam się że nie możesz nic zrobić. Poprostu musisz wymyślić bardziej skomplikowane hasła i pytania :D

Możesz pisać do administracji ale obawiam się ze nic nie zdziałasz. Nawet na policje go nie podasz bo nie znasz dokladnych danych sku...
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 04 czerwca 2006, 19:06

TrAvIkK pisze:Czy jest możliwośc, czy mam prawo do podjecia kroków, by koleś za to "zapłacił" ? Nie interesuje mnie to, czy będę ciągnięty po sądach itp itd, ważne by koleś "zapłacił" za to co zrobił.
A powiedz o jaką grę online chodzi? Co to za serwis?
Zwracam się do was o rady w tej sprawie, bo zdarzyło mi się to pierwszy raz.
Ja myślę, że Ty z tym nic nie zrobisz, a o2.pl powie że to Twoja wina, bo to Ty zakładałeś hasło i pytanie dla zapomnianego hasła. Oni za takie rzeczy nie odpowiadają. Według mnie sprawa zostanie ułożona, i żadnego odszkodowania za to nie dostaniesz. Chyba, że coś zrobią admini serwisu. Ty zakładasz tam konto bezpłatnie, i akceptujesz wszelkie warunki, więc nie możesz wymagać od kogoś pieniędzy za włam itp. Żeby to był serwis komercyjny to rozumiem. Pogadaj z adminami serwera, może oni Ci pomogą. To jest moje zdanie. Zapomnij więc o tym, koleś nie zapłaci, chyba że jest możliwość ustalenia adresu IP (po ostatnich wejściach na pocztę). W tej sprawie kontaktuj się z adminami. W Polsce jest tak, że jak zapłacisz za coś to jesteś pod ochroną, a gdy nie zapłacisz i korzystasz za free i ktoś Ci się włamie to za to nikt nie odpowie i nikt z adminów Ci nie pomoże. Żeby to była komercyjna poczta - to jeszcze tak. Pieniądze taką rolę niestety odgrywają.

Powodzenia :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 05 czerwca 2006, 11:09

Heh, IP mam, wiem gdzie mieszka, wiem jak wygląda (tzn jest nagranie z taśmy jak się loguje na moje konta), wiem ile ma lat, znam jej mejla (już się nawet przyznała), i dziś będę miał jej numer...
Co więcej jest to dziewczyna... (kobieta bo ma ~35 lat).
Wiem o niej tyle ile mi wystarczy :D

Tak jak ktoś już stwierdził, działam jak CIA :D
Hasła odzyskane, pozmieniane pytania itp.
Gra to X-Wars (http://x-wars.pl)

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 07 czerwca 2006, 16:48

Skąd to wiesz :>

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 07 czerwca 2006, 19:50

TrAvIkK, jeżeli posiadasz takie dane to możesz domagać się od osoby np. odszkodowania finansowego, bądź skierować sprawę do sądu. Ale oni takimi "pierdułkami" się nie zajmują :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 09 czerwca 2006, 17:36

daro pisze:Skąd to wiesz :>
Na google jest wszystko :D
A poważnie, to wykonałem kilka telefonów i zdobyłem info.
phpbb_Assistant, może i tak, ale szczerze to już nie chce mi się w tej sprawie nic robić :P Z początku byłem gotów na rozprawe, ale teraz...

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 09 czerwca 2006, 17:40

TrAvIkK pisze:Z początku byłem gotów na rozprawe, ale teraz...
I dokonałeś dobrego wyboru, przecież to tylko bezpłatne konto elektroniczne :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”