Przeniesienie forum

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
plebloo

Przeniesienie forum

Post autor: plebloo » 30 kwietnia 2006, 10:10

Mam prośbę,wiem juz że namieszałem trochę ze swoim forum ale moze da sie cos uratować.Więc zamiast zrobic kopie zapasową forum skopiowałem wszystkie foldery.Miałem swoje forum na lycosie i najpierw mi go zablokowali a pózniej wyczyścili konto.Założyłem identyczne i po skopiowaniu mojego forum okazało sie że nie działa,wgrałem nowe forum,zainstalowałem i nadpisałem wszystkie foldery ale po odpaleniu strony wyskoczyło mi baaardzo duzo ostrzezen i wywaliło mnie ze strony.Proszę powiedzcie mi czy mam szanse odzyskac uzytkowników i wszystkie posty ze starego forum kopiując jakis folder?

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: najko » 30 kwietnia 2006, 10:18

a czy masz kopie bazy mysql?? jeżeli nie to juz niema szans...
Boskie narzędzia:
Szukajka | google | Baza wiedzy | Regulamin forum

plebloo

Post autor: plebloo » 30 kwietnia 2006, 12:24

nie bardzo wiem skąd wziąść tą kopie bazy mysql.Mam po prostu skopiowane wszystkie foldery z tego forum co mi wyczyscli konto

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: najko » 30 kwietnia 2006, 15:01

phpmyadmin musisz skopiować, ale jeśli mowisz ze skasowali ci konto tzn ze baza tez poszla...
Boskie narzędzia:
Szukajka | google | Baza wiedzy | Regulamin forum

Nsb
Kontakt:

Post autor: Nsb » 30 kwietnia 2006, 19:28

Pamiętaj że urzytkownicy, posty, tematy, i inne takie żeczy przechowywane są w bazie danych ( przeważnie mySql) więc rób teraz kopie swojego forum co kilka dni, aby w potrzebie odtworzyć forum.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 30 kwietnia 2006, 20:38

plebloo pisze:Mam prośbę,wiem juz że namieszałem trochę ze swoim forum ale moze da sie cos uratować.
Niestety nie.
plebloo pisze:Więc zamiast zrobic kopie zapasową forum skopiowałem wszystkie foldery.
A w tych folderach są tylko pliki PHP, a wszystkie dane są przechowywane w bazie danych. Jakbyś zrobił tylko kopię zapasową, a nie miałbyś plików PHP to forum w 100% możesz łatwo odzyskać.

plebloo pisze:Proszę powiedzcie mi czy mam szanse odzyskac uzytkowników i wszystkie posty ze starego forum kopiując jakis folder?
Tak jak napisałem wyżej. Wszystko jest przechowywane w bazie danych. Kopię zawsze robisz w PA->Kopia zapasowa, bądź w phpMyAdmini'e. Być może w którymś katalogu na serwerze, miałeś kopię bazy? Sprawdź to :) Jest to plik sql :).

Nsb pisze:Pamiętaj że urzytkownicy, posty, tematy, i inne takie żeczy przechowywane są w bazie danych ( przeważnie mySql) więc rób teraz kopie swojego forum co kilka dni, aby w potrzebie odtworzyć forum.
Zgadza się. Tylko staraj się nie robić błędów ortograficznych, bo trochę w oczy razi :) Nie przewaźnie, tylko na pewno.

Na zakończenie tematu dodam:

Wszystkie posty, tematy, dane znajdują się w bazie danych. Kopię bazy zawsze można wykonać w PA->Kopia zapasowa, bądź w phpMyAdmini'e->Export. Jeżeli posiadamy serwer komercyjny, a ktoś włamał się na forum i skasował wszystko to zawsze w tym wypadku należy pogadać z adminem serwera, aby udostępnił backup bazy - o ile robią backupy, a muszą. Jeżeli nie mamy bazy danych, to już na zawsze wszystko straciliśmy i forum musimy niestety zakładać od nowa. Bez kopii bazy danych forum nie odtworzymy w 100%!

Zamykam!
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”