Przeniesienie forum
Przeniesienie forum
Mam prośbę,wiem juz że namieszałem trochę ze swoim forum ale moze da sie cos uratować.Więc zamiast zrobic kopie zapasową forum skopiowałem wszystkie foldery.Miałem swoje forum na lycosie i najpierw mi go zablokowali a pózniej wyczyścili konto.Założyłem identyczne i po skopiowaniu mojego forum okazało sie że nie działa,wgrałem nowe forum,zainstalowałem i nadpisałem wszystkie foldery ale po odpaleniu strony wyskoczyło mi baaardzo duzo ostrzezen i wywaliło mnie ze strony.Proszę powiedzcie mi czy mam szanse odzyskac uzytkowników i wszystkie posty ze starego forum kopiując jakis folder?
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Niestety nie.plebloo pisze:Mam prośbę,wiem juz że namieszałem trochę ze swoim forum ale moze da sie cos uratować.
A w tych folderach są tylko pliki PHP, a wszystkie dane są przechowywane w bazie danych. Jakbyś zrobił tylko kopię zapasową, a nie miałbyś plików PHP to forum w 100% możesz łatwo odzyskać.plebloo pisze:Więc zamiast zrobic kopie zapasową forum skopiowałem wszystkie foldery.
Tak jak napisałem wyżej. Wszystko jest przechowywane w bazie danych. Kopię zawsze robisz w PA->Kopia zapasowa, bądź w phpMyAdmini'e. Być może w którymś katalogu na serwerze, miałeś kopię bazy? Sprawdź toplebloo pisze:Proszę powiedzcie mi czy mam szanse odzyskac uzytkowników i wszystkie posty ze starego forum kopiując jakis folder?
Zgadza się. Tylko staraj się nie robić błędów ortograficznych, bo trochę w oczy raziNsb pisze:Pamiętaj że urzytkownicy, posty, tematy, i inne takie żeczy przechowywane są w bazie danych ( przeważnie mySql) więc rób teraz kopie swojego forum co kilka dni, aby w potrzebie odtworzyć forum.
Na zakończenie tematu dodam:
Wszystkie posty, tematy, dane znajdują się w bazie danych. Kopię bazy zawsze można wykonać w PA->Kopia zapasowa, bądź w phpMyAdmini'e->Export. Jeżeli posiadamy serwer komercyjny, a ktoś włamał się na forum i skasował wszystko to zawsze w tym wypadku należy pogadać z adminem serwera, aby udostępnił backup bazy - o ile robią backupy, a muszą. Jeżeli nie mamy bazy danych, to już na zawsze wszystko straciliśmy i forum musimy niestety zakładać od nowa. Bez kopii bazy danych forum nie odtworzymy w 100%!
Zamykam!
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów
serwis laptopów naprawa tabletów