mam forum ale chwilo jest nieczynne z powodu wlamania. poprzez forum (pewnie przez dziury wlamali sie hakerzy
prosze o pomoc co w takiej sytuacji mam zrobic od czego zaczac
ktore pliki pozamieniac . prosze o pilna pomoc
andy
wpisy są w bnazie sql i im nic nie groziandy1 pisze:Co sie stanie z wpisami uzytkownikow?
takandy1 pisze:czy mam wszytkie pliki nadpisac oprocz config.php ktory znajduje sie w glownym katalogu
wystarczy je nadpisaćandy1 pisze:Czy musze konfigurowac pliki czy wystarczy jak je nadpisze?
z tego co widze to masz inny styl czyli musisz znaleść najnowszą wersją twojego stylu lub ręcznie poprzez edycje plików zaktualizować osobiście styl który posiadaszandy1 pisze:Co sie stanie z grafika forum?
wchodzisz do PA i tam w stopce na dole masz wersje forumandy1 pisze:ale czy moglbys mi powiedziec w ktorym pliku znajde wersje
folder tempaltes i tam masz styl "orange"andy1 pisze:tak mam inny styl forum, lecz nie moge znalezc pliku w ktorym on sie znajduje. moglbys mi powiedziec gdzie to znajde?
myślałem o wejsciu do PA i tam odczytaniu wersjiandy1 pisze:jasne na dole kazdego forum jest PA(chodzi pewnie o panel administracyjny) lecz moje forum jest zablokowane przez administratorow serwera ze wzgledu na wlamanie do forum i wysylanie z mojego konta spamow w ogromnej ilosci. mam jedynie dostep do plikow na serwerze i nie bardzo wiem w ktorym mozna znalezc wersje forum. a poza tym jesli mam wersje stara powiedzmy z 2004 roku to czy moge nadpisac plikami wersji najnowszej? czy musze po kolei nadpisywac? pytam sie poniewaz nie robilem tego nigdy z tym forum
popieram plus przypominam o aktualiz. sql bo jak narazie to tylko mówimy o plikach a to nie wszystkoJ@ro pisze:Wystarczy że nadpiszsz pliki wersji 2.0.20
jaki błąd ?? opisz go bardziejandy1 pisze:wpisalem tak jak radziles ale wyskakuje mi blad