Kolory admina i moderatora

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Solo
Kontakt:

Kolory admina i moderatora

Post autor: Solo » 20 kwietnia 2006, 23:11

Mam pewien problem: po aktualizacji forum do wrsji 2.0.20 usiluje przywrocic oznaczenia adminow i moderatorw przy pomocy kolorow (tak jak to mialem w poprzedniej wersji forum). Najprosciej byloby to zrobic zmieniajac kolory czcionki w stylu w PA (czcionka 2 i 3), ale niestety czcionka 3 odpowiada tez za kolor tematow na forum. Czy mozna w zwiazku z tym w jakis sposob 'odlaczyc' kolor tematow forum od czcionki 3, badz w ogole w jakis inny sposob (w miare prosty, wolalbym uniknac instalowania modow) sprawic, by admin i moderatorzy na forum byli oznaczeni wybranymi kolorami?
Z gory dziekuje za wszelkie porady.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 21 kwietnia 2006, 11:27

zainstaluj mody

cloro ranks
color grups
Change admin & mod color

mody dostępne na:
http://www.phpbb2.pl/download.php

PS radze szukać bo będą ost. za tego typu pytania.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Solo
Kontakt:

Post autor: Solo » 21 kwietnia 2006, 12:05

Dziekuje za odpowiedz, ale jak juz pisalem - wolalbym uniknac instalowania modow.
Interesuje mnie w jaki sposob ustalic na stale kolor naglowkow tematow forum, tak zeby kolor czcionki nr 3 wplywal jedynie na kolor nicka Administratora.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 21 kwietnia 2006, 13:15

prosta instrukcja jak to wykonac jest w 3 modzie
mateusz pisze:Change admin & mod color
prostszej instrukcji i tak nie da się napisać :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

czapster
Kontakt:

Post autor: czapster » 21 grudnia 2006, 23:11

Ja mam pytanie odnośnie modu change admin & mod color. Jestem początkującym webmasterem i nie rozumiem jednej rzeczy w tym wszystkim.
#-----[ SQL ]-----------
#

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('kolor_mod', '006600');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('kolor_admin', 'FFA34F');
#
Co to oznacza?

Za pomoc z góry dziękuje, a jeśli odpowiedź już gdzieś się znajduje to przepraszam.

Czapster
"Wierzę, że nasza sia talent i dar Boży w lepsze życie się przełoży"

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 21 grudnia 2006, 23:29

czapster, w dziale FAQ znajduje sie odpowiedz na Twoje pytanie.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”