Simple subforum a skiny
Simple subforum a skiny
Witam.
Zainstalowałem moda Simple Subforum i wszystko działa, ale na domyślnym skinie subSilver. Co zrobić aby mod działał na innym skinie ? Mój to Tesko.
Adres to http://bytom-forum.info
Zainstalowałem moda Simple Subforum i wszystko działa, ale na domyślnym skinie subSilver. Co zrobić aby mod działał na innym skinie ? Mój to Tesko.
Adres to http://bytom-forum.info
Ja dokladnie z takim samym zapytaniem 
a nawet je uscisle
jakie fragmenty kodu trzeba zmienic? Ja posiadam skin iCGstation i takze potrzebuje miec subfora
Probowalam kombinowac sama ale mi nie wyszlo
Jako ze sie znacie to moze poswiecicie chwile na ten problem i opiszecie co trzeba zmienic i najlepiej na co (opisowo nie musi byc szczegolowo ;-P)
a nawet je uscisle
jakie fragmenty kodu trzeba zmienic? Ja posiadam skin iCGstation i takze potrzebuje miec subfora
Probowalam kombinowac sama ale mi nie wyszlo
Jako ze sie znacie to moze poswiecicie chwile na ten problem i opiszecie co trzeba zmienic i najlepiej na co (opisowo nie musi byc szczegolowo ;-P)
bez przesady za kogo nas masz? 
No wlasnie o to chodzi ze nawet w tych cholernych tpl'kach ICG pozamienialam kwadraciki na anterki zeby sie polapac
coprawda w jednym mialam problem ale nawet tam sobie w miare poradzilam
i niedziala ;-P
poniewaz w iCGstation tego kodu w ogole nie ma, plik jest o wiele krotszy
ale porownujac z kodem subsilvera w koncu umiescilam przed pierwszymi --> ;-P
No wlasnie o to chodzi ze nawet w tych cholernych tpl'kach ICG pozamienialam kwadraciki na anterki zeby sie polapac
coprawda w jednym mialam problem ale nawet tam sobie w miare poradzilam
i niedziala ;-P
To moze chodzic o to#-----[ FIND ]------------------------------------------
# Line 209
@import url("templates/subSilver/formIE.css");
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
/* Simple subforums mod */
a.topic-new, a.topic-new:visited { color: {T_BODY_HLINK}; }
a.topic-new:hover, a.topic-new:active { color: {T_BODY_LINK}; }
#
poniewaz w iCGstation tego kodu w ogole nie ma, plik jest o wiele krotszy
ale porownujac z kodem subsilvera w koncu umiescilam przed pierwszymi --> ;-P
Shark ekhm... NAPRAWDE NIE JESTEM TAKA GLUPIA
czy wszyscy programisci uwazaja ze kobiety robiace w php sa jak swinki morskie? ani swinka ani morska
jak juz sie tak wymadzasz to sobie spojz moze w kod ICGstation i zobacz ze nie ma tam nic takiego
Zadnych dopiskow, a jest ich kilkanascie w subsilver a dopiero pozniej ten kod
w ICGstation nie ma zadnego
"import url" zadnej "@" ani zadnego "formIE.css"
czy wszyscy programisci uwazaja ze kobiety robiace w php sa jak swinki morskie? ani swinka ani morska
jak juz sie tak wymadzasz to sobie spojz moze w kod ICGstation i zobacz ze nie ma tam nic takiego
Zadnych dopiskow, a jest ich kilkanascie w subsilver a dopiero pozniej ten kod
w ICGstation nie ma zadnego
"import url" zadnej "@" ani zadnego "formIE.css"
zacznijmy od poczatku bo coś mieszacie
z tego co widze w podanym fragmencie to spokojnie możesz ten kod dodać w pliku css swojego stylu. bo on wykożysteuje tą metode.
Jesli cos źle zrozumiałem to wytłumacz to jeszcze raz dokładnie.
z tego co widze chodzi tutaj o dodanie tylko stylów. sa 2 rodzje skórek na forum. jedne swoje ustawienia stylów określają w pliku overall_header.tpl a inne w pliku css.Inqba pisze:#-----[ FIND ]------------------------------------------
# Line 209
@import url("templates/subSilver/formIE.css");
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
/* Simple subforums mod */
a.topic-new, a.topic-new:visited { color: {T_BODY_HLINK}; }
a.topic-new:hover, a.topic-new:active { color: {T_BODY_LINK}; }
#
z tego co widze w podanym fragmencie to spokojnie możesz ten kod dodać w pliku css swojego stylu. bo on wykożysteuje tą metode.
Jesli cos źle zrozumiałem to wytłumacz to jeszcze raz dokładnie.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
nie, tam jest jeszcze gozej - probowalam
odkrylam mniej wiecej w czym jest blad
otoz chodzi o plik index_body.tpl
niestety, mimo iz wgrywam wszystko poprawnie, widzi tam jakis blad
dzis juz nie mam na to glowy, moze jutro
jesli ktos by sie dowiedzial o co chodzi bedzie cudownie
//edit: jak wyzej, blad musi byc w index_body.tpl
moge pokazac moj kod, powinien sie zgadzac w zuplnosci (5 razy na spokojnie robilam go jeszcze raz, ciagle ten sam blad)
odkrylam mniej wiecej w czym jest blad
otoz chodzi o plik index_body.tpl
niestety, mimo iz wgrywam wszystko poprawnie, widzi tam jakis blad
dzis juz nie mam na to glowy, moze jutro
jesli ktos by sie dowiedzial o co chodzi bedzie cudownie
//edit: jak wyzej, blad musi byc w index_body.tpl
moge pokazac moj kod, powinien sie zgadzac w zuplnosci (5 razy na spokojnie robilam go jeszcze raz, ciagle ten sam blad)
To ja też wytłumaczę sprawe.
Zainstalowałem styl Tesko po czym chciałem wprowadzić subfora. Po kolei zmieniałem pliki w/g instalacji z tym, że zamiast zajmować się plikami ze stylu subSilver, ingerowałem w pliki ze stylu Tesko. I tak się działo aż w overall_header.tpl należało znaleźć linijkę @import url("templates/subSilver/formIE.css"); której tam nie ma... zacząłem więc od początku i pozmieniałem tym razem już w stylu subSilver. Po instalacji zaznaczyłem go jako styl forum i działało. Po zmianie na Tesko...niestety nie.
Szukalem tej linijki w pliku css stylu Tesko. nie ma jej tam.
Zainstalowałem styl Tesko po czym chciałem wprowadzić subfora. Po kolei zmieniałem pliki w/g instalacji z tym, że zamiast zajmować się plikami ze stylu subSilver, ingerowałem w pliki ze stylu Tesko. I tak się działo aż w overall_header.tpl należało znaleźć linijkę @import url("templates/subSilver/formIE.css"); której tam nie ma... zacząłem więc od początku i pozmieniałem tym razem już w stylu subSilver. Po instalacji zaznaczyłem go jako styl forum i działało. Po zmianie na Tesko...niestety nie.
Szukalem tej linijki w pliku css stylu Tesko. nie ma jej tam.
poniewaz dalej nie rozumiem o co wam chodzi i gdzie macie problem
ten kod cytowany dslej dałem do plików css. poprawnie edytowałem plik index_body.tpl i index.php utworzyłe sobie subforum i wygląda to przyzwoicie.
Obydwoje dajcie plik index_body.tpl jako zalącznik i wam zrobie ten plik. A fragment kodu dajcie do plikó css.
ten kod cytowany dslej dałem do plików css. poprawnie edytowałem plik index_body.tpl i index.php utworzyłe sobie subforum i wygląda to przyzwoicie.
Obydwoje dajcie plik index_body.tpl jako zalącznik i wam zrobie ten plik. A fragment kodu dajcie do plikó css.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
My mamy dwa inne problemy ;-P
Ja ten kod dalam
blad mam gdzie indziej
wiec opisze go dokladnie
pozamienialam wszystko, powinno byc jak nalezy
ale nie wyswietlaly sie w ogole zadne fora w indexie ani PA
metada prob i bledow doszlam do wniosku ze jest to wina trzech kodow do zamienienia
mialam dodac w pliku index_body.tpl
a wiec zaczelam kombinowac, i ogolnie usuwajac ! z pierwszego i robiac "!=" zamiast "==" w drugim znow widzialam fora
mysle "jupi, najwidoczniej ja mam to na odwrot zupelnie i trzeba bylo odwrocic funkcje"
a tu tylek
kiedy stwazam podfora sa one widoczne w indexie jako i podfora i jako normalne fora
za to w PA nie widac w ogole na nowo twozynych for jesli nie sa one wlozone w podforum, a wtedy sa jako zwykle forum
HELP?!
btw. z tego co tu widze nie mozna dac zalacznikow...
Ja ten kod dalam
blad mam gdzie indziej
wiec opisze go dokladnie
pozamienialam wszystko, powinno byc jak nalezy
ale nie wyswietlaly sie w ogole zadne fora w indexie ani PA
metada prob i bledow doszlam do wniosku ze jest to wina trzech kodow do zamienienia
mialam dodac w pliku index_body.tpl
i<!-- ENDIF --><!-- END forumrow -->
ale jak tylko to wgrywalam przestalo wyswietlac fora w indexie, kiedy z admion/forum_admin_body.php wgrywalam kod<!-- BEGIN forumrow --><!-- IF ! forumrow.PARENT -->
przestawalam widziec fora w PAif ($forum_rows[$j]['cat_id'] == $cat_id && $forum_rows[$j]['forum_parent'] == 0)
a wiec zaczelam kombinowac, i ogolnie usuwajac ! z pierwszego i robiac "!=" zamiast "==" w drugim znow widzialam fora
mysle "jupi, najwidoczniej ja mam to na odwrot zupelnie i trzeba bylo odwrocic funkcje"
a tu tylek
kiedy stwazam podfora sa one widoczne w indexie jako i podfora i jako normalne fora
za to w PA nie widac w ogole na nowo twozynych for jesli nie sa one wlozone w podforum, a wtedy sa jako zwykle forum
HELP?!
btw. z tego co tu widze nie mozna dac zalacznikow...