Cytuj - błąd

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 11 kwietnia 2006, 19:30

arsen_lipen pisze:A więc tak wiem w którym pliku jest błąd includes/functions_post.php oczywiście z aktualizacji 2.0.19 do 2.0.20 poniżej jest kod którego powinnem nadpisać z paczki 2.0.20 kiedy to zrobię to mam ten bład jak wróce do poprzedniej wersji 2.0.19 to jest ok. Moje pytanie jest proste gdzie tu jest byk ?
;)

Ahh więc mówisz, że po aktualizacji do 2.0.20 i całkowitym[/b[] usunięciu Google MOD błąd dalej jest? Jakto możliwe, skoro moda już nie ma, zatem więc nie ma BBCode [google][/google], to w jaki sposób błąd wysŧepuje?
buu :P

Awatar użytkownika
arsen_lipen
Kontakt:

Post autor: arsen_lipen » 12 kwietnia 2006, 14:58

Znalazlem rozwiązanie, tego choć nie doszłem do tego sam, ale najważniejsze że już jest wszystko ok. Poniżej przedstawiam jakby ktos miał ten problem. :)

w includes/bbcode.php
Znajdz:

Kod: Zaznacz cały

$text = bbencode_first_pass_pda($text, $uid, '/\[quote=\\\\"(.*?)\\\\"\]/is', '[/quote]', '', false, '', "[quote:$uid=\\\"\\1\\\"]");
Zamien Na:

Kod: Zaznacz cały

$text = bbencode_first_pass_pda($text, $uid, '/\[quote=\\"(.*?)\\"\]/is', '[/quote]', '', false, '', "[quote:$uid=\\\"\\1\\\"]");
I jednak błąd był w pliku w includes/bbcode.php z paczki 2.0.20 tylko czemu nie wszyscy go mają po aktualizacji z 2.0.19 może to jest zależne od jakiegoś hacka ? bo ja ich mam troche :lol:
Pozdrawiam
Arsen_Lipen

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”