Jaki plik za co odpowiedzialny w stylach

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
pavelw

Jaki plik za co odpowiedzialny w stylach

Post autor: pavelw » 02 kwietnia 2006, 17:18

Witam,

Zna ktos moze jakas stronke gdzie jest opisane jaki plik w stylach jest za odpowiedzialny i co wyswietla ?? Bo chce sobie troche pozmieniac, ale znalazlem tylo odnosnie glownej strony index_body :) a chce zrobic miedzy innymi zeby przy postach tam gdzie jest nick bylo wszystko wycentrowane bo mam tak po lewej i szukam i szukam i nigdzie znalezc tego niemoge.

aha i jeszcze jedno moge skas sciagnac takie grafiki co sa na tym forum ? chodzi mi o te gdzie jest "Nowy temat", "Odpowiedz" takie czarne fajniutkie sa :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 02 kwietnia 2006, 17:55

pavelw pisze:aha i jeszcze jedno moge skas sciagnac takie grafiki co sa na tym forum ? chodzi mi o te gdzie jest "Nowy temat", "Odpowiedz" takie czarne fajniutkie sa Smile
Należy to zrobić samemu.

pavelw pisze:Zna ktos moze jakas stronke gdzie jest opisane jaki plik w stylach jest za odpowiedzialny i co wyswietla ?? Bo chce sobie troche pozmieniac, ale znalazlem tylo odnosnie glownej strony index_body Smile a chce zrobic miedzy innymi zeby przy postach tam gdzie jest nick bylo wszystko wycentrowane bo mam tak po lewej i szukam i szukam i nigdzie znalezc tego niemoge.

Wystarczy troche angielskiego.
buu :P

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 02 kwietnia 2006, 19:51

dobra mały opis:

index_body - odpowiada za wyświetlanie for i tabel statystycznych na stronie głównej
overall_header.tpl - odpowiada za nagłówek forum, w tym logo i wszystkie linki na górze.
overall_footer.tpl - odpowiada za stopke forum i link do panelu admina
memberlist_body.tpl - lista użytkowników
viewforum_body.tpl - widok for, czyli viewforum.php
viewtopic_body.tpl - widok w temacie
posting_body.tpl - pisanie postów
twój_styl.css - chyba wiadomo po rozszerzeniu ;)
twój_styl.cfg - adresy do obrazków

więcej powinieneś juz sam wiedzieć :)

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”