Numery IP

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
czerwony34

Numery IP

Post autor: czerwony34 » 23 lutego 2006, 23:22

Mam takie małe pytanie. Otóż chodzi mi o numery ip użytkowników na forum. Wyjaśnię to tak. Są użytkownicy A, B i C. Jak sprawdzam użytkownika, to pokazuje innych użytkowników piszących z tego IP, czyli jest to ta sama osoba. I tak - jak sprawdzam A to ma taki sam jak B (jak B, to A). Ale jak sprawdzę C, to ma taki sam jak np. A, ale u A nie pokazuje C. Może trochę zamotałem. :wink: Chodzi o to, że ja sprawdzam jednego użytkownika, to pokazuje też nazwę drugiego, ale jak sprawdzę drugiego, to nie pokazuje nazwy pierwszego. Więc mam pytanie - czy te numery mogą się czasem "nakładać" czy coś takiego? Czy to jest na pewno ten sam użytkownik, nawet jeśli tylko z jednej strony pokazuje? Trochę zagmatwane, ale dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi :D

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 24 lutego 2006, 17:51

zbytnio nie rozumiem

oczywiście że numery IP mogą się nakładać bo nie każdy komputer ma ten sam nr. naprzykład ja mam neo i co 24 godziny zmienia mi się numerek a wtedy jakis inny komp ma mój stary numer. - czyli teoretycznie może tak być że masz 2 userów o tym samym numerze.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”