Boot
- TrAvIkK
- Zasłużony
Prosze tutaj, tylkopamiętaj, że nie działa jak masz Enhanced MOD CP
Autor: BTM z forum webhelpu
//Poprawione przeze mnie
Kod: Zaznacz cały
$topic_id=$HTTP_POST_VARS['t'];
$gimme_user = mysql_query('SELECT topic_poster FROM phpbb_topics WHERE topic_id = '.$topic_id);
$user_id = mysql_fetch_array($gimme_user);
$teraz = mktime();
$move_notify_query = "INSERT INTO phpbb_privmsgs (privmsgs_type, privmsgs_subject, privmsgs_from_userid, privmsgs_to_userid, privmsgs_date, privmsgs_ip, privmsgs_enable_bbcode, privmsgs_enable_html, privmsgs_enable_smilies, privmsgs_attach_sig) VALUES ('1', 'Twój temat został przesunięty/usunięty', '$userdata[user_id]', '$user_id[0]', '$teraz', '7f000001', '1', '0', '1', '1')";
mysql_query($move_notify_query);
$move_gimme_query = mysql_query('SELECT privmsgs_id FROM phpbb_privmsgs ORDER BY privmsgs_id DESC LIMIT 0, 1');
$move_gimme_id = mysql_fetch_array($move_gimme_query);
$move_notify_query2 = "INSERT INTO phpbb_privmsgs_text (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text) VALUES ('$move_gimme_id[0]', 'f3703f7b62', 'Witaj!\n\nTwój temat został przesunięty lub usunięty.\nJeżeli temat nie został usunięty możesz go zobaczyć [url="viewtopic.php?t=$topic_id\"]tutaj[/url].\nNa przyszłość staraj się umieszczać tematy w odpowiednich działach!\n\nUWAGA: Jest to wypowiedź całkowicie automatyczna. Prosimy na nią nie odpowiadać.')";
mysql_query($move_notify_query2);
$give_user_new_msg = "UPDATE phpbb_users SET user_new_privmsg = user_new_privmsg +1 WHERE user_id = $user_id[0]";
mysql_query($give_user_new_msg);
//Poprawione przeze mnie
buu 
-
NorthAngel
- TrAvIkK
- Zasłużony
a sorry 
plik modcp.php
dodajesz PO:
plik modcp.php
dodajesz PO:
$message = $lang['Topics_Moved'] . '<br /><br />';
buu 
-
NorthAngel
- TrAvIkK
- Zasłużony
a teraz:
Apropo tego moda: właśnie nie możesz go mieć by działało 
$gimme_user = mysql_query('SELECT topic_poster FROM phpbb_topics WHERE topic_id = '.$topic_id);
$teraz = mktime();
$move_notify_query = "INSERT INTO phpbb_privmsgs (privmsgs_type, privmsgs_subject, privmsgs_from_userid, privmsgs_to_userid, privmsgs_date, privmsgs_ip, privmsgs_enable_bbcode, privmsgs_enable_html, privmsgs_enable_smilies, privmsgs_attach_sig) VALUES ('1', 'Twój temat został przesunięty/usunięty', '$userdata[user_id]', '$user_id[0]', '$teraz', '7f000001', '1', '0', '1', '1')";
$move_gimme_query = mysql_query('SELECT privmsgs_id FROM phpbb_privmsgs ORDER BY privmsgs_id DESC LIMIT 0, 1');
$move_notify_query2 = "INSERT INTO phpbb_privmsgs_text (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text) VALUES ('$move_gimme_id[0]', 'f3703f7b62', 'Witaj!\n\nTwój temat został przesunięty lub usunięty.\nJeżeli temat nie został usunięty możesz go zobaczyć [url=\"viewtopic.php?t=$topic_id\"]tutaj[/url].\nNa przyszłość staraj się umieszczać tematy w odpowiednich działach!\n\nUWAGA: Jest to wypowiedź całkowicie automatyczna. Prosimy na nią nie odpowiadać.')";
$give_user_new_msg = "UPDATE phpbb_users SET user_new_privmsg = user_new_privmsg +1 WHERE user_id = $user_id[0]";
buu 
-
NorthAngel
- TrAvIkK
- Zasłużony
Re: Boot
hmmm ? Mejla, przecież miało być PWdon mafio pisze:Żeby siedział na forum i jak sie przesunie jakis temat to napisze na PW ze temat zostal przesuniety.
Czy ktoś się orientuje jak by takiego Botka dodać?
A tak wogóle to powiadomienie nie dojdzie jeśli temat został usunięty, dojdzie tylko jeśli przesunięty.
Pamiętaj, że nie dojdzie jeżeli przesuwasz swoje posty!
buu 
-
NorthAngel
Wlasnie o to mi chodzilo o PW ale to nie dziala, nie ma powiadomien na PWTrAvIkK pisze:przecież miało być PW
Nie usuwam tematów tylko ...TrAvIkK pisze:A tak wogóle to powiadomienie nie dojdzie jeśli temat został usunięty
Przesuwam je z jednego dzialu do drugiego i nie dzialaTrAvIkK pisze:dojdzie tylko jeśli przesunięty.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2006, 17:11 przez NorthAngel, łącznie zmieniany 1 raz.
To dacie mi instrukcje żeby na forum siedział boot i tak jak na http://www.phpbb2.pl/forum jak jakiś temat przesune do innego działu to napisze mi na PW wiadomośc że mój temat został przesunięt i moge go zobacyc tutaj(adres do tematu)
witam wybaczcie że się wtrące ale jest mała nieścisłość kod podany wyżej jest troszeczke nie kompletny tzn. działa ale nie dokońca poprawnie.
user który ma dostać info o przesunięciu tematu zobaczy okienko informujące o tym że ma jedną wiadomosć jednak gdy klikniel ink przenoszący do poczty temat zniknie
przez długi czas problem ten byl nie rozwiązaywalny i dotyczy starych wersji for (testowałem na wersji 2.0.14 i tak było) aby problem został usunięty kod ktory dodajemy trzeba lekko zmodyfikowac czyli
ma wyglądać tak:
reszta instalacji się nie zmienia czyli podany kod wklejamy po:
oczywiście zmiany dokonujemy w pliku modcp.php który jest w głównym katalogu forum (tam gdzie index.php, config.php, viewtopic.php)
Kolejna uwaga to tylko moje prywatne zdanie i nie ponosze odpowiedzialności jeśli się myle (aczkolwiek testowane kilka minut temu i faktycznie mam racje)
w treści wysyłąnej wiadomosci jest info że temat został przesunięty lub usunięty i tutaj pojawia sie nieścisłość albowiem wiadomość ta zostaje wysłana tylko w przypadku przesunięcia a nie w przypadku usuwania czyli zaleecam zmodyfikowanie tej wiadomosci do swoich celów
Zaznaczam po raz kolejny ze to tylko moje prywatne zdanie i doświadczenie jesli sie myle to prosze o poinformowanie mnie o tym.
user który ma dostać info o przesunięciu tematu zobaczy okienko informujące o tym że ma jedną wiadomosć jednak gdy klikniel ink przenoszący do poczty temat zniknie
przez długi czas problem ten byl nie rozwiązaywalny i dotyczy starych wersji for (testowałem na wersji 2.0.14 i tak było) aby problem został usunięty kod ktory dodajemy trzeba lekko zmodyfikowac czyli
ma wyglądać tak:
if($HTTP_POST_VARS['t']){
$teraz = mktime();
$move_notify_query2 = "INSERT INTO phpbb_privmsgs_text (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text) VALUES ('$move_gimme_id[0]', 'f3703f7b62', 'Witaj!\n\nTwój temat został przesunięty lub usunięty.\nJeżeli temat nie został usunięty możesz go zobaczyć <a href=\"viewtopic.php?t=$topic_id\">tutaj</a>.\nNa przyszło¶ć staraj się umieszczać tematy w odpowiednich działach!\n\nUWAGA: Jest to wypowiedĽ całkowicie automatyczna. Prosimy na ni± nie odpowiadać.')";
}Kod: Zaznacz cały
$message = $lang['Topics_Moved'] . '<br /><br />';Kolejna uwaga to tylko moje prywatne zdanie i nie ponosze odpowiedzialności jeśli się myle (aczkolwiek testowane kilka minut temu i faktycznie mam racje)
w treści wysyłąnej wiadomosci jest info że temat został przesunięty lub usunięty i tutaj pojawia sie nieścisłość albowiem wiadomość ta zostaje wysłana tylko w przypadku przesunięcia a nie w przypadku usuwania czyli zaleecam zmodyfikowanie tej wiadomosci do swoich celów
Zaznaczam po raz kolejny ze to tylko moje prywatne zdanie i doświadczenie jesli sie myle to prosze o poinformowanie mnie o tym.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.