Domyślne hasło Admina
Domyślne hasło Admina
Mam pytanie jakie jest domyslne haslo admina ?
Gdzies czytalem tylko nie moge znalesc ze mozna w bazie danych przy uzytkowniku w ID cos zmienic. Prosze o dopowiedz co zmienic i w jakiej rubryce.
Gdzies czytalem tylko nie moge znalesc ze mozna w bazie danych przy uzytkowniku w ID cos zmienic. Prosze o dopowiedz co zmienic i w jakiej rubryce.
-
nosferathoo
- Kontakt:
nie ma hasła domyślnegomb pisze:Mam pytanie jakie jest domyslne haslo admina ?
hasło dla admina jest takie jakie ustawiłeś podczas tworzenia forum lub podczas rejestracji (jeśli dostałes tą range od naczelnego admina)
strasznie kombinujesz. na forum jest coś takiego jak opcja odzyskiwania hasła użyj i na e-mail dostaniesz hasło.mb pisze:Gdzies czytalem tylko nie moge znalesc ze mozna w bazie danych przy uzytkowniku w ID cos zmienic. Prosze o dopowiedz co zmienic i w jakiej rubryce.
zeby to było takie proste jak ten opis.nosferathoo pisze:do komorki pass_hash musisz wpisac wynik funkcji PHP - MD5('nowe_haslo');
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
-
nosferathoo
- Kontakt:
To jest takie proste - tylko nazwa komórki mi się pomyliła z forum Invision - powinno byc user_password.
mb:
to co Ci wypluje przeglądarka wpisz do zapytania SQL w miejsce TUTAJ:
mb:
Kod: Zaznacz cały
<? echo(md5('nowe_haslo')); ?>Kod: Zaznacz cały
UPDATE phpbb_users SET user_password='TUTAJ' WHERE user_id=1;
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2006, 17:57 przez nosferathoo, łącznie zmieniany 2 razy.
do odzyskiwania hasłą nie jest potrzebny admin.
a link masz podczas logowania
hasło w bazie jest zakodowane w postaci md5 swoje hasło kodujesz do tej postaci i wklejasz w swojej tabeli
- o md5 powie ci wujek google.pl
a link masz podczas logowania
jeśli masz dostęp do bazy sql to takmb pisze:Dlatego sprawa meila odpada a co z tym id czy to jest mozliwe ?
hasło w bazie jest zakodowane w postaci md5 swoje hasło kodujesz do tej postaci i wklejasz w swojej tabeli
Dobra a jak jest oznaczony admin w bazie danych ?
A skoro juz piszez o podminanie haslo to nieprosciej jest zmienic adres emial, haslo zostaje wyslane na twoja skrzynke
Jakies propzycje ?
Ja nie mialem zalozonego konta jako admin. Probuje je zalozyc.swoje hasło kodujesz do tej postaci i wklejasz w swojej tabeli
A skoro juz piszez o podminanie haslo to nieprosciej jest zmienic adres emial, haslo zostaje wyslane na twoja skrzynke
Jakies propzycje ?
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2006, 18:46 przez mb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
nosferathoo
- Kontakt:
nr ID to tylko numerek reprezentujacy kolejność usera i niema nic wspólnego z uprawnieniami
uprawnienia są:
tabela: users
kolumna: user_level
i tutaj cyfra
1 - admin
2 - moderator
0 - zwykły user
uprawnienia są:
tabela: users
kolumna: user_level
i tutaj cyfra
1 - admin
2 - moderator
0 - zwykły user