Problem przy dodawaniu tematu i logowaniu

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
bastex

Problem przy dodawaniu tematu i logowaniu

Post autor: bastex » 28 stycznia 2006, 01:49

Witam.Zainstalowałem nowy styl i przy próbie dodania nowego tematu lub przy próbie logowania wyskakuje mi błąd: --->

Template->make_filename(): Error - file ./templates/NoseBleed/add_attachment_body.tpl does not exist <---

Co tu mam pozmieniać? Gdzie i jak?

Nie znalazłem tematu z podobnym błędem.Więc jeżeli taki istnieje to poprosze o linka.

Dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 28 stycznia 2006, 10:24

bastex pisze:Template->make_filename(): Error - file ./templates/NoseBleed/add_attachment_body.tpl does not exist
Warto jest choć trochę nauczyć się języka angielskiego :)

Błąd mówi o tym, że w stylu NoseBleed nie ma pliku add_attachment_body.tpl. Najprawdopodobniej nie wgrałeś wszystkich plików ze stylu.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

bastex

Post autor: bastex » 28 stycznia 2006, 14:13

Warto,masz racje :oops:

W takim razie czy wystarczy ponownie wrzucic styl na serwer czy trzeba go jeszcze zainstalowac od nowa,żeby zadziało? mimo wszystko wgrywałem wszystko jeszcze raz i w sumie sa to te same pliki cały czas,nie pojawił się żaden nowy. Sciągnołem ten styl ze strony phpbb2.pl czy jest mozliwe by ściągnął się uszkodzony lub niekompletny? czy raczej wina lezy po mojej stronie Dzięki za odp!

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 28 stycznia 2006, 14:40

bastex pisze:W takim razie czy wystarczy ponownie wrzucic styl na serwer czy trzeba go jeszcze zainstalowac od nowa,żeby zadziało?
Wystarczy, że wgrasz cały styl na serwer do katalogu /templates :)

Sprawdź czy w stylu jest plik add_attachment_body.tpl :).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!

bastex

Post autor: bastex » 28 stycznia 2006, 17:56

Sprawdzałem,niestety nie ma tak jak i np.pliku NoseBleed.css który chyba powinien być chociaż dla porównania ściągnąłem kilka innych styli z różnych stron i wszystkie były bez tych plików jak i bez kilku folderów. :shock: Nie wiem czy tak jest czy nie bo sie nie znam,obczajałem i porównywałem z tymi plikami które były w tym stylu subSilver.
W takim razie mam pytanie czy wszystkie te style które ściągnąłem do tej pory są uszkodzone czy je też można zainstalować? :roll:

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 28 stycznia 2006, 20:54

bastex, do jakiej wersji phpBB ściągasz te style? Rozumiem, że ściągasz ze strony http://www.phpbb2.pl ?

Awatar użytkownika
Trash Eater
Kontakt:

Post autor: Trash Eater » 29 stycznia 2006, 17:37

phpBB Assistant pisze: add_attachment_body.tpl
Jest to jeden z plików hacka Attachment Mod, po prostu załaduj go (i pozostałe pliki .tpl dołączone do tego moda) do katalogu NoseBleed...

A gdybyś nie miał go już na dysku -> KLIK

bastex

Post autor: bastex » 30 stycznia 2006, 14:09

Sciągnąłem wersje 2.0.19 i poinstalowałem wszystko od poczatku i tym razem wszystko gra.Podejrzewam,że było cos żle z tymi wersjami i stylami do wersji.Dzieki za odpowiedzi! Pozdrawiam!

bieniek

Post autor: bieniek » 31 stycznia 2006, 09:12

witam mam podobny problem co poprzednik i proszę o pomoc, przy zmianie skórki na nową ściągnietą z phpbb2.pl został tylko komunikat po forum:
Template->make_filename(): Error - file does not exist
co powinienem zrobic aby ta skórka odpaliła, wcześniej była intalowana w panelu administracyjnym i dodana więc domyślam się że brakuje jakiegoś pliku, proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 31 stycznia 2006, 13:14

bieniek pisze:Template->make_filename(): Error - file does not exist
Nie może wyświetlić stylu.

1. Na początku wgrywasz styl do katalogu /templates
2. Pamiętaj, aby styl nie był w dwóch katalogach co jest najczęściej występującym problemem. Musi to wyglądać tak /templates/subSilver, nie może być /templates/subSilver/subSilver
3. Potem instalujesz styl w PA
4. Następnie ustawiasz styl w Pa->Konfiguracja jako domyślny.
5. Pamiętaj, że jak chcesz odinstalować styl to musisz to zrobić najpierw w PA, a potem dopiero usuwasz style z serwera.

bieniek

Post autor: bieniek » 31 stycznia 2006, 13:21

phpBB Assistant pisze:
bieniek pisze:Template->make_filename(): Error - file does not exist
Nie może wyświetlić stylu.

1. Na początku wgrywasz styl do katalogu /templates
2. Pamiętaj, aby styl nie był w dwóch katalogach co jest najczęściej występującym problemem. Musi to wyglądać tak /templates/subSilver, nie może być /templates/subSilver/subSilver
3. Potem instalujesz styl w PA
4. Następnie ustawiasz styl w Pa->Konfiguracja jako domyślny.
5. Pamiętaj, że jak chcesz odinstalować styl to musisz to zrobić najpierw w PA, a potem dopiero usuwasz style z serwera.
pierwsze 2 pkt są spełnione
3. nie mam już panelu administracyjnego jak inaczej to mam zrobić
4.stylu tez nie zainstaluje w PA bo go nie wyświetla
5.nie spełniony warunek ze wzgl.na pkt 3 i 4

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 31 stycznia 2006, 13:22

bieniek pisze:nie mam już panelu administracyjnego jak inaczej to mam zrobić
A czemu nie masz?
4.stylu tez nie zainstaluje w PA bo go nie wyświetla
Ewentualnie spróbuj w phpMyAdmini'e :).

bieniek

Post autor: bieniek » 31 stycznia 2006, 13:29

wysłałem wiadomość na pw

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”