problem ( brak wiedzy na ten temat )
problem ( brak wiedzy na ten temat )
Mam forum phpBB by Przemo wszystko ladnie smiga nie mam jakis wiekszych problemow , forum jak narazie jest na Lycos'ie a dostalem propozycje przerzucenia forum na prywatny serverek bez reklam 500mb bez ograniczen itd ogulnie zajebiscie I tu pojawia sie moj problem bo nie wiem jak zrzucic baze danych a jest dosc duza cos kolo 3mb i normalnie przez przegladarke nie przejdzie trzeba uzyc phpMyadmin , ale nie wiem jak ! wrzucam caly ten syf na serv i co dalej to sie podobno jakos konfiguruje ale jak gdzie mogl by mi ktos to opisac krok po kroku ?
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
Możesz wejść do panela admina i zrobić kopię zapasową (PA->Kopia zapasowa).czart pisze:bo nie wiem jak zrzucic baze danych
3 MB to dużo? Jak to nie przejdzie przez przeglądarkę? Normalnie, ściągasz ją jako plik .sql bądź jako plik zapakowany .zipczart pisze:a jest dosc duza cos kolo 3mb i normalnie przez przegladarke nie przejdzie trzeba uzyc phpMyadmin , ale nie wiem jak !
PS. Ja kiedyś przenosiłem bazę co miała 500 MB
Ciekawe co by zrobili użytkownicy forum jakby to usłyszeliczart pisze:wrzucam caly ten syf
Było na forum, wiele razy.czart pisze:i co dalej to sie podobno jakos konfiguruje ale jak gdzie mogl by mi ktos to opisac krok po kroku ?
1. Bazę danych wgrywasz przez phpMyAdmin'a w zakładce SQL (kopiujesz tabelkę po tabelce - na końcu zapytania zawsze powinień być znak ;
2. Zmieniasz w tabeli phpbb_config domenę
3. Wrzucasz pliki na serwer.
I powinno być Ok.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów
serwis laptopów naprawa tabletów
ahm...?Uwaga! Jednakże ten system kopiowania bazy danych pozwala na robienie kopii baz danych nie wiekszych niż 1Mb. Jeśli twoja baza jest większa, musisz użyć PhpMyAdmina i selektywnie kopiować zaznaczone tabele, lub użyc innego narzędzia do zrobienia kopii bazy danych.
A jak wchodze przez phpMYadmin'a to
A wiec ? co dalej ?MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#2002 - Serwer nie odpowiada (lub gniazdo lokalnego serwera MySQL server's nie jest skonfigurowane poprawnie)
- Trash Eater
- Kontakt: