rangi czy grupy

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
myszak

rangi czy grupy

Post autor: myszak » 24 stycznia 2006, 10:55

Cześć :!: Mam pytanie:
Chciałbym utworzyć sobie moderatora. Już dodałem go do rangi Mode Team tylko, że nic z tego nie wynika. Gdzie mogę ustawić prawa Moder Team'u jako rangi :?:
Bo w grupach widzę, że można powiedzieć gdzie użytkownicy z danej grupy mają być moderatorami. Ale widzę też, że admin jest rangą, dlatego analogicznie chcę żeby moder team też był rangą a nie grupą.

Jak zrobić, że by nadać randze prawa :?:

Forest

Post autor: Forest » 26 stycznia 2006, 15:34

Chyba najpierw musisz stworzyć rangę Moderator, i tej randze dać uprawnienia...

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 26 stycznia 2006, 16:09

Forest pisze:Chyba najpierw musisz stworzyć rangę Moderator
ranga nie ma nic wspólnego z uprawnieniami !!!! nadam ci na moim forum range super admin a i tak nic nie będziesz mógł zmienic a nawet jeszcze będziesz ograniczony :D

zaczynąjąc od poczatku:
zakładasz grupe moderatorzy
przypisujesz userów do tej grupy (możesz w dowolnym momencie ale polecam odrazu - dlaczego ?? tego nie wiem ale ja tak robie :D :D )
w AP ustawiasz uprawnienia dla TEJ GRUPY (PA - Grupy - Zezwolenia) i tam wybierasz gdzie dana grupa ma być moderatorem
Po tej operacji każdy użytkownik zapisany do tej grupy będzie odrazu moderatorem w działach gdzie ta grupa ma uprawnienia.

Jeśli zaś chcesz nadawać rangi to albo ręcznie dla każdego usera albo jeśli masz jakiś mod dodatkowy to ustawiasz kolor nawe dla tej grupy i odrazu wszyscy userzy bedący w tej grupie mają łądne rangi :D .
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”