Problem logowanie na wiekszasc phpbb (proxy, LAN)

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
madren

Problem logowanie na wiekszasc phpbb (proxy, LAN)

Post autor: madren » 25 stycznia 2006, 06:26

Witam!
Mam problem z własnym i z innymi phpBB nawet z waszym. Otóż rejestracja przebiega pomyslnie aktywuje itd itp. Loguje się, ale nie widze ze jestem zalogowany. Problem w pewien sposób znika gdy dam zapamietaj przy kazdej wizycie, bo moge pisać, ale niestety moge zapomnieć o wejściu do PA. Problem jest chyba z moim systemem, ale wszedzie wszystkie cookie pousuwałem, tak sądzę nawet w document and settings....Czy ktos spotkał sie juz z takim problemem? dotyczy to i phpbb i przema.

Edit: Problem jest również wtedy kiedy mam wpisać kod aktywujący na forach phpbb, wyskakuje mi ze nieprawidłowy kod, coś z sesjami i cookie ale to cos u mnie na sysie, dodam ze jestem w sieci lan i jeszcze pol roku temu mialem forum i wszystko smigało...
Pozdr
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2006, 01:43 przez madren, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 25 stycznia 2006, 17:57

wyczysć ciasteczka i pliki ofline (ręcznie bo z okienka nie usuwa dokładnie)
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
robi

Post autor: robi » 25 stycznia 2006, 20:36

Mam ten sam problem w tej chwili :!: :!: :!:

I jakos nie znalazlem rozwiazania :?

madren

Post autor: madren » 26 stycznia 2006, 01:36

mateusz, czyscilem wszystko co sie da i na drzewo nie ucieka, z poziomu trzech przeglądarek i systemu :)

niestety jedynym rozewiązaniem jakie znalazłem i dla mnie najwazniejsze bo na moim forum, zmniejszające bardzo bezpieczeństwo jest usuniecie check ip ( jestem z lana za proxy i stąd ten problem )
należy usunać

$user_ip = encode_ip($client_ip);

w pliku common php

znalazłem hacka do proxy ale niestety nie śmiga u mnie. Opisany jest tutaj
http://www.kurshtml.boo.pl/phpbb/invali ... on_fix.txt

Pozdr

Bede wdzieczny za kazde rozwiazanie które zwiększy bezpieczenstwo forum i bedzie w stanie czytac moj ip zza proxy prawidłowo

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”