słuchajce zmieniłem adres i teraz mam problem
słuchajce zmieniłem adres i teraz mam problem
mam forum na lycos chciałem zmienić adres mojego forum ponieważ ten co był nie jest do zapamietania i weszłem na stronę http://www.prv.pl zarejestrowałem się zrobiłem to domenę jak tam pisało i teraz wszedłem na panel konfiguracja i tam zmieniłem tą domonę co był (ta bardzo długa) na domenę z prv i teraz jak wchodzę na forum poprze tą domenę to otwiera mi się lycos teraz powiedzcie co mam zrobić żeby tego nie było jak to zlikwidować
wiem trochę namięszałem ale może mi pomożecie
wiem trochę namięszałem ale może mi pomożecie
zmien adres w bazie sql tabela prefix.config wtedy forum ruszy normalnie
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Przepraszam ze wcinam sie do postu, ale szukam od jakiegos czasu rozwiazaniu mojego problemu i chociaz to jest forum PhpBB to widze ze fora dzialaja na podobnej zasadzie (a przynajmniej w tej czescie 
Korzystam z forum SMF 1.05. Posiadam wykupione miejsce na serwerze kylos : aaaa.kylos.pl. Postawilem na nim w/w forum.
Teraz zarejestrowalem sobie domene zzzz.pl. Chcialem zmienic ustawienia w PA konfiguracji, zeby po wpisaniu alisu forum.zzzz.pl adres URL nie zmienial sie na stary aaaa.kylos.pl (pod ktorym bylo przypisane i rejestrowane forum)
Jednak po zmianie w PA forum nie dziala prawidlowo (odpala sie,ale nie mozna sie zalogowac, ani utowrzyc nowego konta uzytkownika). Poniewaz jestem poczatkujacy poradzilem sobie nie przez sql tylko przez zmiane w pliku settigns.txt forum i wszystko dziala juz ok.
Ale wlasnie czy jest jakas prosta droga do tego aby po wpisaniu adresu forum.zzzz.pl w pasku adresu nie nastapila jego zmiana na sciezke aaaa.kylos.pl?
Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
Korzystam z forum SMF 1.05. Posiadam wykupione miejsce na serwerze kylos : aaaa.kylos.pl. Postawilem na nim w/w forum.
Teraz zarejestrowalem sobie domene zzzz.pl. Chcialem zmienic ustawienia w PA konfiguracji, zeby po wpisaniu alisu forum.zzzz.pl adres URL nie zmienial sie na stary aaaa.kylos.pl (pod ktorym bylo przypisane i rejestrowane forum)
Jednak po zmianie w PA forum nie dziala prawidlowo (odpala sie,ale nie mozna sie zalogowac, ani utowrzyc nowego konta uzytkownika). Poniewaz jestem poczatkujacy poradzilem sobie nie przez sql tylko przez zmiane w pliku settigns.txt forum i wszystko dziala juz ok.
Ale wlasnie czy jest jakas prosta droga do tego aby po wpisaniu adresu forum.zzzz.pl w pasku adresu nie nastapila jego zmiana na sciezke aaaa.kylos.pl?
Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
dyga, wejdź do phpmyadmin
przeglądając tabele phpbb_config poszukaj wpisów "server_name" tam wpisz swój adres strony tylko wpisuj adres serwera (domene) a nie aliasy (przekierowanie) jeśli zmieniałeś również ścieżke folderów to zmień na odpowiedni wpis "script_path"
albo
jeśli wolisz to wykonaj to zapytanie:
wpisz odpowiednie adres zamiast "adres forum" w zapytaniu i uruchom.
przeglądając tabele phpbb_config poszukaj wpisów "server_name" tam wpisz swój adres strony tylko wpisuj adres serwera (domene) a nie aliasy (przekierowanie) jeśli zmieniałeś również ścieżke folderów to zmień na odpowiedni wpis "script_path"
albo
jeśli wolisz to wykonaj to zapytanie:
Kod: Zaznacz cały
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'adres forum' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1 ;Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
a
kurcze chłopaki wytłumaczcie mi to krok po kroku bo ja się za mocno nie orientuje w te sprawy poprostu tam w panelu admina wpisałem ten adress z prv co dostałem i teraz wogóle na forum się nie moge dostać pomóżcie tylko proszę wytlumaczcie mi to i jeszcze raz sorry za lamerstwo
a
ja wiem że tak da się zrobić tylko w tym problem ze ja nie moge dostać się sdam na forum i zmienić tam ta opcje jak ja moge to zrobić nie wchodząc na forum
a
no to pomoze mi ktos ??
może zrobie tak na moje forum zainstaluje forum by przemo tylko czy da się to zrobić nie wchodzac do panelu admina i czy to pomoze zmienic tą durną ściezke w panelu admina może domene usunąć tyloko ludzie prosze napiście jak to wszystko zrobic nie wchodząc do panelu admina bo nie moge wejść pomocy proszę